Terug naar het overzicht

18 augustus 2021

Automatisch verwijderen van vergaderingen in Microsoft Teams

Microsoft Teams krijgt een nieuwe functie die opnamen van vergaderingen na een bepaalde tijd automatisch uit de cloud verwijdert. De optie voor automatisch verlopen is momenteel in ontwikkeling en zal volgens het Microsoft 365 Admin Center eind september worden uitgerold.

Momenteel worden de opnames van Microsoft Teams-vergaderingen voor onbepaalde tijd opgeslagen en IT-beheerders moeten deze bestanden handmatig verwijderen om de rommel op de opslagruimte te verminderen. Met deze functie voor automatisch verlopen kunnen IT-beheerders een vervaldatum instellen voor het opnemen van bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint of OneDrive na een vooraf ingestelde tijdsperiode. “Nieuwe opnamen verlopen automatisch 60 dagen nadat ze zijn opgenomen als er geen actie wordt ondernomen. De standaard van 60 dagen is gekozen omdat, gemiddeld voor alle huurders, de meeste opnamen van vergaderingen na 60 dagen nooit meer worden bekeken.” legde het bedrijf uit.

De eindgebruiker wordt via e-mail op de hoogte gebracht wanneer een opname van een vergadering uit de cloud wordt verwijderd. De Office 365-beheerders of gebruikers met machtigingen voor bewerken/verwijderen hebben echter de mogelijkheid om dat bestand binnen 90 dagen op te halen. Houd er rekening mee dat deze wijziging alleen van toepassing is op alle nieuwe opnamen van vergaderingen en geen invloed heeft op bestaande opnamen van vergaderingen.

Microsoft merkte op dat deze functie zou moeten helpen om de hoeveelheid opslagruimte die de Microsoft Teams-opnames verbruiken op OneDrive of SharePoint te beperken. Office 365-beheerders kunnen echter indien nodig de standaardvervaldatum op tenantniveau verlengen. Deze wijziging kan worden gedaan via de Admin Portal (eenmaal beschikbaar) of PowerShell-scripts

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.