Terug naar het overzicht

01 september 2023

Aankomende Verbeteringen Microsoft Entra Cross-Tenant Toegangsinstellingen

De cross-tenant toegangsinstellingen-functionaliteit van Microsoft Entra, gebruikt voor organisatorische samenwerking, krijgt dit jaar in het derde kwartaal verbeteringen, volgens een aankondiging op woensdag.

Als onderdeel van deze verbeteringen heeft Microsoft een vorige beperking op het aantal partners dat is ingeschakeld via cross-tenant toegangsinstellingen geëlimineerd. Microsoft heeft nu een nieuw model dat voor elke partner een beleid opzet. “Met dit nieuwe model kun je zoveel partners toevoegen als nodig is”, legt de aankondiging uit.

Microsoft heeft ook de mogelijkheid toegevoegd voor organisaties om aangepaste rollen in te stellen voor beheerders van de cross-tenant toegangsinstellingen-functie. “We hebben klanten een volledige cross-tenant toegangsbeheerder, een partnerbeheerder, en zelfs een cross-tenant toegangslezer zien maken,” merkt de aankondiging op.

De bevoegdheden voor IT-afdelingen om de cross-tenant toegangsinstellingen-functie te beheren zijn nu “aan boord gebracht als beschermde acties”. Wat dit betekent is dat beheersacties kunnen worden beschermd via Entra Conditionele Toegangsbeleid, legt Microsoft uit.

Een andere verbetering zal een verwarrend scenario wegnemen waarbij organisaties met cross-tenant toegangsinstellingen die toegang tot een organisatie blokkeren, nog steeds Entra B2B-uitnodigingen naar die organisaties kunnen sturen. Microsoft zal nu “je cross-tenant toegangsinstellingen respecteren” en deze Entra B2B-uitnodigingen zullen mislukken.

Cross-tenant toegangsinstellingen zijn specifiek een functie van Entra Externe Identiteiten (voorheen “Azure Active Directory Externe Identiteiten”) die vorig jaar commercieel werd uitgebracht. Met deze functionaliteit kunnen organisaties met vertrouwde partners de toegang vereenvoudigen door ook het multifactor-authenticatiebeveiligingsbeleid van de partner voor aanmeldingen te vertrouwen. Het laat organisaties ook Entra Conditioneel Toegangsbeleid afdwingen op externe gebruikers.

Let op dat Microsoft in juli veel, maar niet alle, van zijn Azure Active Directory productnamen heeft veranderd in “Entra”, zoals beschreven in dit document.

Microsoft Entra implementatie

Bij ALTA-ICT kijken we ernaar uit om deze verbeteringen aan onze klanten te presenteren. De wijzigingen in de cross-tenant toegangsinstellingen van Microsoft Entra zullen het eenvoudiger maken om te beheren wie toegang heeft tot je netwerk en hoe. Dit zorgt voor verdere beveiliging en gemak bij het samenwerken met partners.

De toevoeging van aangepaste rollen vergemakkelijkt de verdeling van beheertaken en stelt je in staat je beheerders de juiste middelen te geven. Tegelijkertijd biedt de bescherming van beheeracties door middel van Entra Conditionele Toegangsbeleid een extra beveiligingslaag.

Bij ALTA-ICT begrijpen we dat het beheren van toegangsinstellingen complex kan zijn. Daarom staan we klaar om je te helpen met de implementatie en het beheer van deze nieuwe functies. Neem vandaag nog contact met ons op om te leren hoe we je kunnen helpen deze nieuwe verbeteringen optimaal te benutten.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.