Terug naar het overzicht

31 augustus 2023

Bekijk BitLocker Sleutel Binnenkort via Intune Bedrijfsportaal

De mogelijkheid om als eindgebruiker de BitLocker herstelsleutel op te halen via het Intune bedrijfsportaal zal binnenkort beschikbaar zijn. Je kunt de BitLocker herstelsleutel, voor de apparaten die je bezit, bekijken via de bedrijfsportaal website.

Met gereduceerde support kosten maakt Microsoft het IT-beheerders mogelijk om op een veilige manier gebruikers te ondersteunen in deze nieuwe hybride wereld.` Ze kunnen veilig op afstand taken uitvoeren om de Bitlocker herstelsleutel op te halen. Gebruikers kunnen binnenkort de Bitlocker herstelsleutel voor hun eigendom en beheerde apparaten bekijken terwijl ze op het bedrijfsportaal browsen.

Waarschijnlijk zorgde BitLocker ervoor dat een herstelcode veilig werd geback-upt voordat de bescherming werd geactiveerd. Afhankelijk van de keuze die werd gemaakt toen BitLocker werd geactiveerd, kan je herstelsleutel zich op verschillende plaatsen bevinden:

Als je apparaat ooit is aangemeld bij een organisatie met een werk- of schoolemailaccount, kan je herstelsleutel worden opgeslagen in het Microsoft Entra ID-account van die organisatie. Je kunt het mogelijk direct openen of moet contact opnemen met de IT-ondersteuning van die organisatie om toegang te krijgen tot je herstelsleutel.

Je kunt de sleutel herstellen, afhankelijk van hoe je de BitLocker herstelsleutel hebt opgeslagen. Als je een Windows 10 of 11 apparaat hebt, kun je de BitLocker herstelsleutel ophalen vanuit je Microsoft-account, BitLocker Herstelsleutel Beheer van Microsoft Intune.

Microsoft Intune: Bitlocker eindgebruiker sleutel ophaling Binnenkort Beschikbaar Fig.1

De BitLocker herstelsleutel is vereist om ervoor te zorgen dat alleen een geautoriseerd persoon je Windows PC kan ontgrendelen en toegang kan herstellen tot je versleutelde gegevens. Hoe krijg je je BitLocker herstelsleutel? De BitLocker herstel hangt af van hoe Windows PC is ingesteld; er zijn verschillende manieren om je herstelsleutel te verkrijgen.

Hier zijn enkele manieren om aan je BitLocker herstelsleutel te komen:

  • Log met Microsoft-account: Als je BitLocker-beveiliging hebt ingesteld met een Microsoft-account, is de sleutel automatisch opgeslagen in je account. Je kunt inloggen op je Microsoft-account om toegang te krijgen tot deze sleutel.
  • Vanuit de Intune bedrijfsportal: Met de aankomende update van Microsoft kun je de BitLocker herstelsleutel rechtstreeks opvragen vanuit de Intune bedrijfsportaal. Hiermee kun je als eindgebruiker snel en efficiënt toegang krijgen tot je sleutel.
  • Via de IT-afdeling van je organisatie: Als je apparaat is gekoppeld aan een organisatie, kan de herstelsleutel ook opgeslagen zijn in het Microsoft Entra ID-account van de organisatie. Neem in dit geval contact op met de IT-afdeling om je herstelsleutel te verkrijgen.

De exacte methode hangt af van hoe je Windows-pc is ingesteld tijdens de BitLocker-installatie. Deze update biedt echter nieuwe mogelijkheden om gebruikers te ondersteunen bij het herstellen en beheren van hun BitLocker-sleutels.

Microsoft Intune Diensten Bij ALTA-ICT

Het inrichten van Microsoft Intune kan in eerste instantie een complex proces lijken. Daarom kan het nuttig zijn om hulp te vragen aan een expert. Bij ALTA-ICT staan we klaar om je te ondersteunen.

Wij zijn gespecialiseerd in de implementatie en het beheer van Microsoft-producten, inclusief Microsoft Intune. Ons ervaren team kan je helpen bij het efficiënt instellen van Microsoft Intune, inclusief de nakende functie om je BitLocker herstelsleutel op te halen vanuit het bedrijfsportaal.

Naast deze nieuwe functie heeft Microsoft Intune nog veel andere handige functies die je bedrijf kunnen helpen om vlotter te werken en de veiligheid van je bedrijfsgegevens te verbeteren. Ons team kan je tonen hoe je het meeste uit deze functies kunt halen.

ALTA-ICT staat altijd klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen met Microsoft Intune. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met het optimaliseren van je gebruik van Microsoft Intune.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.