Terug naar het overzicht

23 augustus 2023

Wat houdt Microsoft Entra Geverifieerde Identiteit in?

In het digitale tijdperk van vandaag vertrouwen bedrijven steeds meer op online interacties en transacties. Hierdoor worden veiligheid en betrouwbaarheid essentiële factoren voor een succesvolle bedrijfsvoering. Gezien de toename van cyberdreigingen en identiteitsfraude is een solide digitale identiteitsverificatie cruciaal. Microsoft introduceert daarom de Microsoft Entra Geverifieerde ID, die een gedecentraliseerde identiteit aan gebruikers biedt en gegevens veilig uitwisselt met behoud van privacy. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van Microsoft Entra Geverifieerde ID en hoe dit bedrijven helpt zich te beveiligen.

Wat is Gedecentraliseerde Identiteit?

Gedecentraliseerde identiteit is een vernieuwende benadering die de manier waarop individuen, organisaties en apparaten digitaal communiceren, verandert. Hierbij staat een transparante en veilige identiteitsvertrouwensband centraal. Gebruikers hebben volledige controle over hun digitale identiteit en bijbehorende gegevens. In tegenstelling tot gecentraliseerde systemen biedt de gedecentraliseerde aanpak bescherming voor privacy en online interacties via een veilig netwerk, meestal gebaseerd op blockchain, distributed ledger-technologie of cryptografie met publieke/prive sleutels.

Waarom Kiezen voor Microsoft Entra Geverifieerde ID?

Microsoft Entra Geverifieerde ID biedt tal van voordelen die de identiteitsverificatie van bedrijven revolutioneren:

  • Stelt bedrijven in staat eenvoudig verifieerbare credentials uit te geven en te accepteren via hun Microsoft Entra-beheerportaal.
  • Mogelijkheid tot aanpassen van verifieerbare credentials voor individuen met behulp van kant-en-klare templates of unieke regels.
  • Validatie van een Geverifieerde ID-credential via hun digitale portemonnee.
  • Mogelijkheid om de actieve geverifieerde status van een credential in te trekken of op te schorten indien nodig.

Bescherm Uw Identiteit met Microsoft Entra Geverifieerde ID via ALTA-ICT

Microsoft Entra Geverifieerde ID verandert de spelregels met zijn naadloze uitgifte en acceptatie van verifieerbare credentials. Dankzij de maatwerkmogelijkheden en het privacygerichte ontwerp kan het bedrijven helpen het vertrouwen te vergroten en de gebruikerservaring te verbeteren.

Als Microsoft Solutions Partner kan ALTA-ICT Microsoft Entra ID-licenties verstrekken en u helpen Microsoft Entra Geverifieerde ID op te zetten volgens uw zakelijke behoeften zonder extra kosten. Neem contact op met onze Microsoft-gecertificeerde cloudexperts via onze contactpagina.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.