Terug naar het overzicht

02 juli 2023

Microsoft Entra: De toekomst van identiteits- en toegangsbeheer

Azure AD is nu een onderdeel van Microsoft Entra, een nieuw productaanbod dat alle identiteits- en toegangsbeheerfuncties van Microsoft omvat. De Entra-familie omvat niet alleen Microsoft Azure Active Directory (Azure AD), maar introduceert ook twee nieuwe productcategorieën: Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) en gedecentraliseerde identiteit.

Wat is Microsoft Entra?

Volgens het Microsoft Entra Admin Center beveiligt Entra “uw volledige identiteitsinfrastructuur met identiteitsbeheer en meer. Bescherm uw bedrijf met gedecentraliseerde identiteit, identiteitsbescherming, governance en meer in een multi-cloudomgeving.”

Veranderingen aangekondigd in het Admin Center

In december 2022 kondigde Microsoft met notificatie MC477013 de aanstaande veranderingen in het Admin Center aan. Entra heeft het Azure AD admin center vervangen en meer functies toegevoegd, zoals CIEM en gedecentraliseerde identiteit.

De Nieuwe Focus van Entra

Hoewel Entra nog steeds bestaande interfaces gebruikt, zijn deze nu ondergebracht in sub-menu’s en ligt de focus op:

  • Azure Active Directory: voor het beveiligen en beheren van identiteiten om ze te verbinden met apps, apparaten en data.
  • Beheer van toestemmingen: om toestemmingsrisico’s voor elke identiteit of bron te ontdekken, te verhelpen en te volgen.
  • Verified ID: voor het creëren, uitgeven en verifiëren van gedecentraliseerde identiteitsbewijzen voor veilige interacties.
  • Workload Identities: Helpt bij het beheren, beveiligen en besturen van uw workloads met Azure AD Workload Identities.
  • Identity Governance: Beheer toegangsrechten met entitlement management, toegangsbeoordelingen en levenscyclusworkflows.

Versies van Microsoft Entra

Het is belangrijk op te merken dat Microsoft Entra beschikbaar is als een gratis versie, Office 365-app, Premium 1 en Premium 2. De gratis versie omvat de Azure Directory en Office 365-apps.

Premium P1

Ontworpen voor organisaties met meer veeleisende behoeften op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer, voegt de Azure Active Directory Premium-editie functierijke bedrijfsniveau identiteitsbeheerfuncties toe en stelt hybride gebruikers in staat om naadloos toegang te krijgen tot on-premises en cloud-capaciteiten. Deze editie omvat alles wat u nodig heeft voor informatie-medewerkers en identiteitsbeheerders in hybride omgevingen op het gebied van applicatietoegang, zelfbediening voor identiteits- en toegangsbeheer (IAM) en beveiliging in de cloud. Premium 1 is inbegrepen bij Microsoft 365 en wordt berekend op € 5,60 per gebruiker/maand.

Premium P2

Azure Active Directory Premium P2 omvat elke functie van alle andere Azure Active Directory-edities, versterkt met geavanceerde identiteitsbescherming en geprivilegieerd identiteitsbeheerfuncties. Premium 2 is ook inbegrepen bij Microsoft 365, maar wordt berekend op € 8,40 per gebruiker/maand.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.