Terug naar het overzicht

17 augustus 2023

Microsoft Entra ID Verbetert Beveiliging met MFA via WhatsApp

Microsoft tilt beveiligingsverificatie naar een hoger niveau met een baanbrekende integratie. Microsoft Entra ID introduceert spoedig een functie om multifactor authenticatie (MFA) tekstberichten via WhatsApp af te leveren. Deze stap is in lijn met de huidige trend waarbij bedrijven wereldwijd de kracht van populaire apps zoals WhatsApp benutten om hun diensten te optimaliseren.

Huidige MFA Functionaliteit

Op dit moment gebruikt de Microsoft Entra ID Multifactor Authenticatie functie tekstberichten om eenmalige wachtwoorden (OTPs) te sturen. Gebruikers ontvangen deze berichten in de standaard berichten-app op hun Android- en iOS-apparaten. Om het verificatieproces af te ronden, moet men dit OTP invullen op de inlogpagina.

Nieuwe Integratie: MFA via WhatsApp

Vanaf september zullen klanten van Microsoft Entra ID beginnen met het ontvangen van Multifactor Authenticatie tekstberichten via WhatsApp. Hierbij is het essentieel te benadrukken dat alleen gebruikers die zijn geactiveerd om MFA-tekstberichten te ontvangen en al WhatsApp op hun telefoon hebben, van deze ervaring zullen profiteren. Zoals Microsoft aangaf: “De eerste gebruikers zullen de update tegen medio oktober ontvangen, maar verdere uitrol zal naar verwachting een langere periode in beslag nemen. Bovendien wordt het verzendingsagent in WhatsApp waar gebruikers de OTP’s zien gebrandmerkt als Microsoft met een geverifieerd vinkje.”

Uitbreiding van WhatsApp Verificatie Ondersteuning

Bij de lancering is de nieuwe WhatsApp MFA-berichtverificatieondersteuning alleen beschikbaar voor zakelijke klanten in India, Indonesië en Nieuw-Zeeland. Microsoft heeft echter plannen om deze ondersteuning in oktober of november uit te breiden naar andere landen. Tegelijkertijd hebben IT-beheerders de mogelijkheid om deze functionaliteit te blokkeren door tekstberichten als authenticatiemethode in hun tenants uit te schakelen.

Conclusie

De integratie van Microsoft Entra ID met WhatsApp markeert een belangrijke stap in de evolutie van digitale beveiligingsverificatie. Door de kracht van WhatsApp te benutten, biedt Microsoft zijn gebruikers een gestroomlijnde, moderne en efficiënte manier van authenticatie.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.