Terug naar het overzicht

06 januari 2023

5 vragen die u moet stellen voordat u besluit te migreren naar Microsoft 365

Als u op zoek bent naar een veelzijdig platform om zaken te doen, is Microsoft 365 een van de beste op de markt. Migreren naar Microsoft 365 kan veel voordelen opleveren voor je bedrijf, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd. Voordat u beslissingen neemt, moet u uzelf deze vijf essentiële vragen stellen:

1. Wat zijn de vereisten van mijn IT-personeel voor deze migratie?

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de omvang en complexiteit van uw organisatie. Als u een klein bedrijf hebt, is het misschien eenvoudig om de migratie zelf te beheren, maar grotere organisaties hebben mogelijk extra personeel of externe hulp van een IT-consultant nodig. Als u van tevoren weet welke middelen u nodig hebt, zorgt u ervoor dat het proces snel en efficiënt wordt uitgevoerd.

2. Wat is mijn huidige beveiligingsniveau?

Als uw huidige systeem niet over voldoende beveiligingsmaatregelen beschikt, kan het nodig zijn om naar aanvullende beveiligingsmaatregelen te kijken voordat u naar Microsoft 365 migreert. Overweeg daarnaast hoe u omgaat met identiteitsbeheer, zoals multi-factor authentication (MFA) en Conditional Access.

3. Beschik ik over de benodigde bronnen om Microsoft 365 te ondersteunen?

Migreren naar Microsoft 365 kan complex zijn, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de nodige bronnen beschikt voordat je het proces start. Overweeg of u extra personeel of specifieke vaardigheden nodig hebt om de migratie te voltooien. Mogelijk moet u ook aanvullende hardware of software overwegen die Microsoft 365 kan ondersteunen.

4. Kan ik het risico op gegevensverlies verminderen?

Gegevensverlies is een groot risico dat gepaard gaat met elk type migratie, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om uw huidige gegevens te beoordelen en een plan te maken om ervoor te zorgen dat alles tijdens het proces veilig wordt gehouden. Zorg ervoor dat u kijkt naar back-up- en herstelopties, zoals Azure Site Recovery of een oplossing van derden.

5. Wat is mijn budget voor deze migratie?

Overweeg ten slotte de kosten die gepaard gaan met de migratie naar Microsoft 365. Afhankelijk van de grootte van uw organisatie moet u mogelijk extra licenties of services aanschaffen om de overgang soepeler te laten verlopen. Zorg ervoor dat u een uitgebreid budget maakt en zorg ervoor dat u voldoende middelen hebt om de kosten van de migratie te dekken.

Migreren naar Microsoft 365 kan een spannend en nuttig proces zijn, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke stappen worden genomen voordat u begint. Door uzelf deze vragen te stellen, kunt u zich voorbereiden op de overgang en ervoor zorgen dat uw organisatie is uitgerust om ten volle te profiteren van het platform.

Door de tijd te nemen om deze vragen te beantwoorden, kunt u er zeker van zijn dat uw migratie zo soepel mogelijk verloopt en dat u de beste beslissing neemt voor uw bedrijf.

Bron: sli

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.