Terug naar het overzicht

05 januari 2023

Microsoft Teams heeft binnenkort videofilters

Met deze videofilters, die populair zijn geworden door Zoom, kunt u uw uiterlijk of het uiterlijk van uw achtergrond wijzigen.

Microsoft Teams begint het nieuwe jaar met een aantal leuke updates, omdat het teamsamenwerkingsplatform naar verluidt nog meer videofilters toevoegt aan zijn conferentietools.

Het is geen geheim dat Microsoft Teams zijn platform voortdurend bijwerkt. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een breed scala aan Microsoft Teams-updates om de ervaring te verbeteren van de nieuwe hybride werknemers die sinds het begin van de pandemie thuis zijn ingesteld.

Dit jaar is dat niet anders, want Microsoft Teams slaat de grond in met een aantal leuke updates die uw vergaderingen een beetje leuker zullen maken.

Videofilters in Microsoft Teams-vergaderingen

Volgens de Microsoft 365-roadmap, die inzicht geeft in de update die naar het platform komt, zal Microsoft Teams leuke videofilters toevoegen die de apperance van deelnemers of hun achtergronden tijdens vergaderingen kunnen veranderen.

“Met videofilters kunnen deelnemers aan Teams Meetings hun videostream uitbreiden met visuele effecten. De effecten worden geleverd door app-ontwikkelaars op Teams Platform.” – Microsoft 365 roadmap entry

Zoals vermeld in de Microsoft 365-roadmapvermelding, worden de filters gemaakt door app-ontwikkelaars, dus het is veilig om aan te nemen dat er genoeg is om uit te kiezen wanneer ze live gaan. In het lemma staat dat gebruikers de nieuwe filters rond februari van dit jaar kunnen verwachten.

Videofilters als deze zijn steeds populairder geworden op Zoom, waar gebruikers zichzelf al een tijdje vervangen door aardappelen en andere leuke achtergronden. De nieuwe filters zullen niet veel van een praktisch doel dienen, behalve het werk een beetje leuk maken, waar Microsoft Teams al bovenop zit met functies zoals Games for Work.

Is Microsoft Teams goed voor bedrijven?

Als uw team de afgelopen jaren hybride is geworden, kan het moeilijk zijn om die cultuur op kantoor vast te leggen. Sommige werknemers werken mogelijk uitsluitend vanuit huis, wat betekent dat teamleden zich een beetje buitengesloten kunnen voelen, wat nooit goed is voor de productiviteit.

Dit is waar Microsoft Teams echt uitblinkt. Naast het bieden van de basisfunctionaliteit van samenwerkingsplatforms, zoals projectbeheer en berichtentools, heeft Microsoft Teams veel leuke dingen ingebouwd die een deel van de bedrijfscultuurmagie kunnen vastleggen die retentie bevordert en stille stoppen voorkomt.

Bovendien wordt het voortdurend bijgewerkt, zozeer zelfs dat we regelmatig de nieuwe functies behandelen die aan Microsoft Teams zijn toegevoegd. Sterker nog, de updates zijn regelmatig gebaseerd op feedback van klanten, waardoor het platform snel een favoriet is geworden voor bedrijven die werk gedaan moeten krijgen. Bovendien, met naadloze integratie met de rest van het Microsoft 365-systeem, is het een no-brainer voor bedrijven die al services zoals Outlook gebruiken.

Bron: tech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.