Terug naar het overzicht
20 april 2022
5 manieren waarop Microsoft 365 hybride werkomgevingen verbetert
Het hybride werkmodel helpt werknemers niet alleen productiever te worden, maar bevordert ook een betere balans tussen werk en privé. Microsoft wil de ervaring verder verbeteren via de Microsoft 365-suite met productiviteitstools. Laten we eens kijken hoe de service hybride werk ten goede komt.
Metaverse voor meeslepende vergaderingen
De metaverse is een virtuele wereld die aspecten van de fysieke wereld nabootst met behulp van technologieën zoals virtual reality, augmented reality, kunstmatige intelligentie (AI), sociale media en digitale valuta.
Om hybride werkomgevingen te verbeteren, integreert Microsoft zijn metaverse platform Mesh in zijn zakelijke communicatieplatform Teams. Met Mesh maakt Microsoft het mogelijk voor in-office en remote medewerkers om samen te zijn in 2D en 3D virtuele vergaderingen. Bedrijven zullen ook in staat zijn om meeslepende ruimtes te creëren die lijken op fysieke ruimtes zoals vergaderruimten, designcentra en netwerklounges. Bovendien kunnen gebruikers gepersonaliseerde avatars maken om te mixen en zich te mengen, samen te werken aan projecten en ontmoetingen te hebben die innovatie stimuleren.
Verbeterde Teams-vergaderervaring
Microsoft werkt teams ook bij om meer inclusieve en productieve hybride vergaderingen te bevorderen. Bij het instellen van een hybride vergadering kan de host het planningsformulier gebruiken om rollen toe te wijzen aan deelnemers. Ze kunnen bijvoorbeeld een medewerker toewijzen als tijdwaarnemer, terwijl een andere de facilitator kan zijn. Teams heeft nu ook een functie waarmee de host de volgorde kan zien waarin deelnemers hun hand opstaken tijdens een vergadering. Dit zorgt ervoor dat iedereen gebeld en gehoord wordt.
Eenvoudigere samenwerking tussen organisaties
Met Teams Connect kunnen werknemers privé- en gedeelde kanalen en bestanden delen met iedereen, ook buiten hun organisatie. Dankzij een recente update kunt u nu een vergadering plannen, in realtime samenwerken aan apps en kanalen delen met maximaal 50 teams en zoveel organisaties als nodig is. In de toekomst kunnen gebruikers ook chatten met derden die persoonlijke Teams-accounts hebben.
Betere samenwerking met Microsoft Loop
Stel dat u een teamuitje plant, dus u wilt dat werknemers foto’s van hun voorgestelde locaties sturen. Dan zou je willen dat iedereen gaat stemmen. Hiervoor zijn mogelijk meerdere apps nodig, maar met Loop kan je team het allemaal op één plek doen.
Het doel van Loop is om alle taken te centraliseren om de samenwerking van een team in realtime te verbeteren, zelfs als werknemers zich op verschillende locaties bevinden.
Loop heeft drie elementen: Componenten, Pagina’s en Werkruimten.
- Componenten: dit zijn kleine productiviteitseenheden waarmee u kunt samenwerken en werk kunt voltooien terwijl u chats, vergaderingen, e-mails, documenten en meer uitvoert. U kunt uw eigen componenten bouwen of vooraf ingestelde componenten gebruiken, waaronder:
- Stemtafel: maakt het gemakkelijk voor teams om een consensus te bereiken en samen beslissingen te nemen.
- Statustracker: hiermee kunt u informatie van uw team verzamelen, de voortgang van alle projectaspecten bijhouden en altijd een bijgewerkte weergave van een project in uw team bijhouden.
- Pagina’s: dit zijn canvassen waarin u uw onderdelen kunt ordenen en elementen zoals koppelingen, bestanden of gegevens kunt ophalen die relevant zijn voor uw project.
- Luswerkruimten: dit zijn gedeelde ruimtes waarmee uw team alles wat belangrijk is voor uw project kan zien en verzamelen. Werkruimten maken het u ook gemakkelijk om bij te praten over waar iedereen aan werkt, te reageren op de ideeën van anderen en de voortgang in de richting van gedeelde doelen bij te houden.
Verbeterde digitale ervaring voor werknemers
Onder de hybride werkopstelling is de werknemerservaring niet beperkt tot een fysieke locatie, maar strekt deze zich ook uit tot het internet. In deze omgeving moeten werknemers ook leren en betrokken blijven. Dat is waar Microsoft Viva kan helpen.
Viva is een employee experience platform dat leren, inzichten, communicatie en middelen samenbrengt in één platform. Het omvat vier categorieën: verbindingen, leren, inzichten en onderwerpen.
- Verbindingen: gebruikt AI om innovatieve betrokkenheidservaringen te bieden om alle werknemers op de hoogte te houden van bedrijfsgebeurtenissen
- Learning: Hiermee kunnen teammanagers cursussen of lessen toewijzen aan bepaalde teams of individuen, waardoor een cultuur van ontwikkeling en leren in het bedrijf wordt bevorderd
- Inzichten: stelt bedrijven in staat om gegevensgestuurde verbeteringen aan te brengen in hun processen en beleid om het welzijn en de productiviteit van werknemers te verbeteren
- Onderwerpen: Organiseert inhoud in de organisatie, zodat werknemers gemakkelijk de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn
Microsoft Viva kan worden gekocht als een suite die al deze modules bevat.
Bron: netwize
Meer weten?
Gerelateerde
blogs
Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.