Terug naar het overzicht

19 april 2022

11 Nieuwe updates voor Microsoft Teams | april 2022

Deze maand hebben we verschillende nieuwe Microsoft Teams-verbeteringen opgemerkt die zijn ontworpen om een betere gebruikerservaring te garanderen. In deze update belichten we nieuwe functies voor algemene beschikbaarheid en leggen we uit hoe deze uw dagelijkse werk ten goede komen. Ook merkten we dat een paar items van voorgaande maanden werden verplaatst naar de roadmap van de implementatieplanning. Deze komen aan het einde van deze blog aan bod.

1. Branded Lobby voor Desktop

Microsoft Teams-vergaderingen worden veel eenvoudiger te markeren, zodat deelnemers kunnen bepalen in welke omgeving de vergadering wordt gehost. Beheerders kunnen nu een aangepast logo toevoegen aan de Teams-ervaring voor weergave in de lobby en pre-join-ervaring. De Advanced Communications SKU vereist door de organisator om het logo weer te geven voor vergaderingen. Klik hier voor meer informatie over de Teams Advanced Communications.

2. Chat met jezelf

De samenwerking en communicatie in Microsoft Teams wordt steeds naadlozer met elke functierelease. Komende deze maand kun je jezelf notities, berichten, bestanden en afbeeldingen / video’s sturen in de Microsoft Teams-chatfuncties. Met deze functie kunt u bij uw taak in Teams blijven terwijl u probeert veel items tegelijk bij te houden. Het gebruik van deze functie kan een snellere manier bieden om notities te maken in plaats van te proberen andere toepassingen te zoeken of te openen.

3. Detecteer muziek automatisch

Microsoft’s eerder uitgebrachte op Machine Learning gebaseerde ruisonderdrukking is nu standaard ingeschakeld. ML-gebaseerde ruisonderdrukking luistert naar elk niet-spraaksignaal dat door de microfoon wordt opgepikt en identificeert het als ruis die moet worden onderdrukt. Om te voorkomen dat muziek wordt onderdrukt en om gebruikers in staat te stellen de nieuwe high-fidelity muziekmodus in te schakelen, heeft Microsoft een ML-gebaseerde muziekdetector gebouwd die de gebruiker via een melding op het scherm informeert wanneer er muziek aanwezig is.

Als u zich in een coffeeshop bevindt met muziek op de achtergrond, zal dit u laten weten dat het wordt onderdrukt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over veel achtergrondgeluid dat uw oproep binnendringt. En als u muziek moet afspelen tijdens uw gesprek – omdat het deel uitmaakt van een project zoals een marketingcampagne – kunt u de onderdrukking ervan uitschakelen.

microsoft-teams-music-detection.png

4. Exchange-contacten beschikbaar in belpickers

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers contacten opslaan in Teams Chat en Bellen. Exchange-contacten met bijbehorende telefoonnummers zijn nu beschikbaar als onderdeel van de vervolgkeuzelijst in alle keuzekiezers voor bellen, zoals de kiezer of oproepoverdracht voor klanten met PSTN ingeschakeld.

5. Beheer wat deelnemers zien

Presentatoren van Microsoft Teams-vergaderingen kunnen beperken wat gedeelde inhoud en presentatoren uw deelnemers op het scherm kunnen zien. Deze functie helpt presentatoren die niet hun hele scherm willen delen en laat hen alleen specifieke schermen selecteren om te delen. Dit helpt de presentator bij het wisselen van scherm tijdens een presentatie, zodat het publiek niet ziet hoeveel ongelezen e-mailberichten de presentator in zijn inbox heeft.

6. Presenter-modus: bedieningselementen om presentatorvideo te verplaatsen en het formaat ervan te wijzigen

Tijdens een vergadering richten presentatoren hun aandacht vaak te veel op hun video in plaats van op het scherm. Maar de nieuwe Presenter-modus toont grote en Presenter-modus videobedieningen waarmee presentatoren de videofeed van de presentator kunnen verplaatsen en het formaat ervan kunnen wijzigen en de inhoudsgrootte automatisch kunnen aanpassen. In de modus Opvallend, Reporter en Naast elkaar kunnen ze er nu voor kiezen om links of rechts te worden weergegeven en de grootte van de videofeed aanpassen aan elk type presentatie.

microsoft-teams-presenter-mode

7. Deel de systeemaudio van vergaderingen op het web

Dankzij de mogelijkheid om systeemaudio van uw apparaat te delen in Teams-vergaderingen kan de presentator video afspelen als onderdeel van zijn presentatie. Tot nu toe was dit alleen beschikbaar bij de Teams-client. Gebruikers in een Teams-vergadering op internet kunnen nu audio delen tijdens het delen van het scherm. Maar u moet ervoor zorgen dat Teams en uw computer op dezelfde luidspreker zijn ingesteld.

microsoft-teams-system-audio

8. Spreker coach in Microsoft Teams Meetings

Microsoft is de leider geweest in de integratie van kunstmatige intelligentie in onze dagelijkse werkruimte. Hun nieuwste AI-integratie, Speaker Coach, maakt gebruik van AI om privé begeleiding over uw tempo te delen, u op de hoogte te stellen als u iemand onderbreekt en u eraan te herinneren in te checken bij uw publiek. Dit kan u als presentator ten goede komen, omdat deze functie privé, gepersonaliseerde feedback biedt over uw spreek- en presentatievaardigheden in realtime – evenals na de vergadering in een samenvatting.

microsoft-teams-speaker-coach-1024x575

9. Voorgestelde antwoorden in chats

De functie voor voorgestelde antwoorden was alleen beschikbaar voor Teams op mobiele apparaten. Nu komt deze functie naar de desktopversie. Voorgestelde antwoorden in teams-chat maakt gebruik van ondersteunende AI om korte antwoorden te maken op basis van de context van het vorige bericht. Voorgestelde antwoorden geven gebruikers maximaal drie aanbevolen antwoorden om uit te kiezen. Deze functie kan nuttig zijn door onderweg snelle antwoorden te geven of om onderbrekingen in uw dagelijkse functies tot een minimum te beperken.

10. Nieuwe videofilters

Microsoft Teams kondigde deze functie aan op Ignite 2021 om presentatoren of iedereen die hun video inschakelt te helpen tijdens een Teams-vergadering. Voordat u deelneemt aan een vergadering, kunt u filters gebruiken om de verlichtingsniveaus subtiel aan te passen en gezichtskenmerken glad te strijken om uw uiterlijk aan te passen. Volgens Microsoft past Soft focus een vloeiend effect toe op het uiterlijk en verbetert Helderheid aanpassen de videokwaliteit wanneer de belichting slecht is. Deze functie kan ervoor zorgen dat u er op uw best uitziet tijdens de vergadering.

microsoft-teams-new-video-filters.jpg

11. Stille tijdinstellingen in Teams en Outlook

Deze maand kunt u uw stille tijd rechtstreeks vanuit Teams en Outlook Mobile instellen om betere grenzen te creëren en uw persoonlijke tijd te beschermen. Later dit jaar biedt Microsoft Viva Insights de mogelijkheid om stille tijd te configureren om mobiele meldingen van Outlook en Teams buiten uw werkuren te dempen en gepersonaliseerde inzichten te bieden over hoe goed u de verbinding verbreekt.

microsoft-teams-quiet-time-settings

Updates over replandules

Microsoft zal af en toe functies opnieuw plannen om aan hun implementatietijdlijn te voldoen. Deze sectie behandelt alle updates van onze vorige blogs die opnieuw zijn gepland. Klik op de onderstaande URL’s om de update van het roadmapitem te bekijken.

  • Medeorganisator Meeting Role | Functie-ID 81391 – Nog in ontwikkeling (MEI 2022)
  • Meldingen tijdens vergaderingen| Functie-ID 87452 – Nog steeds aan het uitrollen
  • Het koppelen van het kanaal en de bijbehorende SharePoint-mapnaam | Functie-ID 72211 – Nog in ontwikkeling
  • Startpagina aanpassen voor Teams-beheercentrum | Functie-ID 85703 – Nog in ontwikkeling (MEI 2022)
  • LinkedIn-integratie in teams | Functie-ID 89132 – Nog in ontwikkeling

Tot slot

De functie-implementatie van het Microsoft 365-platform komt in vele golven, over meerdere tenants en in verschillende fasen. Microsoft heeft veel gefaseerde releasecycli voor hun omgevingen. De functies zijn meer voor de bedrijfsomgeving en de governance-tenants kunnen variëren tijdens de release.

Bron: corebts

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.