Terug naar het overzicht
18 april 2022
5 jaar Microsoft Teams
Het zal je misschien verbazen om te weten dat Microsoft Teams net zijn 5-jarig jubileum heeft gevierd. Teams, gelanceerd op 14 maart 2017, was al enkele maanden beschikbaar in de preview-modus en werd vervolgens zonder extra kosten onderdeel gemaakt van het Office 365 Business-abonnement. Het was de bedoeling dat na verloop van tijd de Microsoft Teams-app Skype for Business zou vervangen.
Natuurlijk had Microsoft destijds nooit kunnen voorspellen hoe waardevol een tool Microsoft Teams online zou blijken te zijn in de loop van de afgelopen jaren; een wereldwijde pandemie is iets wat niemand echt zag aankomen, en zeker niet op deze schaal.
Hoe is Teams gegroeid?
Voor de pandemie, in november 2019, waren er ongeveer 20 miljoen actieve gebruikers van Microsoft Teams online. Slechts een paar dagen nadat bedrijven in maart 2020 werknemers begonnen te vragen om thuis te werken, had dit aantal echter dagelijks 44 miljoen actieve gebruikers bereikt. De grootste sprong, en misschien wel de meest ongelooflijke prestatie voor de Microsoft Teams-app, is dat dat aantal in april 2021 was gestegen tot een verbazingwekkende 145 miljoen actieve dagelijkse gebruikers.
Al met al heeft Microsoft Teams sinds maart 2020 een duizelingwekkende toename van 400 procent in het maandelijkse gebruik ervaren en dit aantal lijkt niet te vertragen. Uit de meest recente data, die in januari 2022 werd verzameld, blijkt dat er nu maandelijks 270 miljoen actieve gebruikers van Microsoft Teams online zijn.
Hoewel Microsoft duidelijk hoopte op grote dingen van de app, zijn de 5-jarige jubileumcijfers waarschijnlijk meer dan ze ooit hadden kunnen hopen.
Wat heeft Teams ons geleerd?
We hebben veel lessen geleerd van Teams, vooral in de loop van de afgelopen jaren. We hebben geleerd hoe we vanuit huis kunnen werken en contact kunnen houden met onze collega’s zonder onze productiviteit te verliezen. En we hebben ook geleerd om vergaderingen te hebben met leraren, artsen en andere professionals die we normaal gesproken face-to-face vergaderingen hebben in ons privéleven, zonder zelfs onze huizen en kantoren te verlaten. Scholen hebben geleerd hoe ze hun curriculum kunnen aanpassen en thuislessen kunnen aanbieden aan studenten tijdens de lockdown, terwijl dokterspraktijken hebben vertrouwd op online consulten met patiënten die anders misschien te kwetsbaar waren geweest om de operatie zelf bij te wonen.
Bron: bolton
Meer weten?
Gerelateerde
blogs
Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.