YouTube Dislike telt onofficieel terug met een browserextensie, zo werkt het

Google kondigde vorige maand aan dat YouTube dislikes van video’s zou stopzetten, een verandering die al van kracht is en zeer controversieel is onder gebruikers. Voor degenen die de Dislike van YouTube wat langer levend willen houden, maakt een nette browserextensie dat mogelijk, althans voorlopig.

De nieuwe browserextensie, simpelweg getiteld “Return YouTube Dislike” maakt het voor gebruikers van Chrome, Edge, Firefox en zelfs iOS mogelijk om de YouTube-dislike-telling te herstellen voor hun video-kijkervaring. De extensie heeft sinds de release duizenden positieve recensies van gebruikers ontvangen.

Wanneer geïnstalleerd en actief, verandert de extensie automatisch de YouTube-site naar waar het een dislike-telling laat zien zoals voorheen. Beter nog, het toont ook exacte cijfers in plaats van de algemene “10k” wanneer u met de muis over het gedeelte ‘Vind ik leuk/niet leuk’ beweegt.

Om de extensie te downloaden, kunt u deze directe link gebruiken of zoeken naar “Return YouTube Dislike” in de Chrome Web Store. Andere platformen zijn hier beschikbaar. Na het installeren van de extensie is er geen werk meer nodig. Zorg ervoor dat het actief blijft en ga naar je favoriete YouTube-video om het in actie te zien. De extensie is natuurlijk gratis, maar de ontwikkelaars accepteren donaties.

Return YouTube Dislike
Return YouTube Dislike

Dus, wat is de vangst? Echt, het komt erop neer dat je je afvraagt ​​hoe lang dit effectief zal duren. De extensie gebruikt momenteel gegevens van de YouTube API, die nog steeds actuele disliketellingen laat zien aan iedereen die de API voor openbare gegevens gebruikt. Dat zal echter op 13 december veranderen, aangezien Google eerder heeft bevestigd dat dit de datum is waarop deze gegevens worden verwijderd.

Na die datum, die snel nadert, zeggen de ontwikkelaars van deze extensie dat ze gearchiveerde statistieken en gebruikersgegevens van de extensie zullen gebruiken om het aantal dislikes te ontwikkelen. De extensie gebruikt deze geschraapte gegevens al om de zichtbare disliketellingen te verbeteren. Zoals het er nu uitziet, worden gegevens ook maar eens in de paar dagen bijgewerkt.

De backend zal overschakelen naar het gebruik van een combinatie van gearchiveerde dislikestatistieken, schattingen geëxtrapoleerd uit gebruikersgegevens van extensies en schattingen op basis van weergave/vind-ik-leuk-verhoudingen voor video’s waarvan de afkeuren niet zijn gearchiveerd en voor verouderde dislike-archieven.

Er is niet veel vertrouwen in hoe goed dit op de lange termijn zal werken, maar deze oplossing is zeker beter dan niets.

Bron: 9to5google

How to return dislike youtube
Geplaatst op
dec 19, 2021
Categorieën