Terug naar het overzicht

03 april 2023

Hoe Windows 11 en Windows 365 Cloud PC beter samenwerken

Windows 365-app

Ten eerste is er nu een native Windows 365-app. Hierdoor kunnen Windows 11-gebruikers een Cloud-pc opstarten via de taakbalk of het startmenu zonder naar een browser te hoeven gaan.

Microsoft Windows en Surface VP, Panos Panay, beschreven deze nieuwe functies op Ignite 2022 als “slechts het begin van onze Windows- en Microsoft-cloudintegratie.” Deze veranderingen kunnen een nieuwe richting voor Windows betekenen, aangezien Microsoft windows 365 en Windows 11 in de toekomst wil blijven combineren. Dit is vandaag beschikbaar voor Windows 10 en Windows 11 en komt binnenkort naar iOS, Android en macOS.

U kunt de Windows 365-app-ervaring op Windows 10 hieronder bekijken.

Windows 365 opstarten

Wanneer later dit jaar wordt uitgebracht, stelt Windows 365 Boot Windows 11-apparaten in staat om zich bij het opstarten rechtstreeks aan te melden bij een Cloud PC-instantie in plaats van de lokale installatie van Windows 11 te gebruiken.

Maar waarom zou je dit willen doen? Welnu, het is ontworpen voor apparaten die worden gedeeld tussen meerdere mensen of voor organisaties die hun werknemers toestaan (of willen toestaan) om hun eigen apparaten mee te nemen naar het werk (BYOD). Dit is ook goed voor aannemers en tijdelijk personeel, omdat het ervoor zorgt dat ze een zakelijke desktopervaring hebben en toegang hebben tot alle apps die de services gebruiken zonder dat IT VPN-software hoeft te installeren of de apparaten hoeft in te schrijven bij hun organisatie.

“Met Windows 365 Boot kunnen verschillende gebruikers zich rechtstreeks aanmelden bij hun eigen persoonlijke en veilige Windows 365 Cloud PC met hun inloggegevens”Wangui McKelvey – Nederland | Algemeen Directeur | Windows 365

Windows 365-schakelaar

….. de naam waar ik geen fan van ben, maar we zullen veel diepere integratie zien tussen Windows 11 en Windows 365 op os-niveau. Zoals de naam al aangeeft, stelt dit niveau van diepe integratie Windows 365-gebruikers in staat om naadloos te schakelen tussen hun lokale bureaublad en dat van de Cloud PC rechtstreeks vanuit de functie Taakweergave (virtuele bureaubladen) van Windows 11.

Als u niet bekend bent met “desktops” in Windows 11, kunt u met behulp van het taakweergavebesturingselement in de taakbalk van Windows 11 gebruikers aanpassen en tussen bureaubladen verplaatsen. Deze update introduceert een nieuwe optie, waarmee gebruikers snel vanaf de taakbalk kunnen overschakelen van de lokale desktopomgeving naar hun Cloud PC. Gebruikers kunnen zelfs een voorbeeld zien van wat erop draait. Dit werkt ook in beide richtingen – wat betekent dat wanneer gebruikers de taakweergave openen vanaf de Cloud PC, ze ook snel terug kunnen springen naar het lokale apparaat.

Windows 365 Switch

Windows 365 Offline-modus

Ten slotte werkt Microsoft aan een offlinefunctie van Windows 365, waarmee gebruikers lokaal kunnen blijven werken wanneer ze geen internetverbinding hebben om toegang te krijgen tot hun Cloud PC. Dit werkt in wezen als een modus in de cache en synchroniseert automatisch opnieuw met de Windows 365-service zonder gegevensverlies wanneer de verbinding wordt hersteld, zodat de gebruikerservaring consistent en niet-onderbroken is.

Bron: Robquickenden

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.