Terug naar het overzicht

29 april 2023

Bedrijfsadoptie van Intune en Windows 365 Cloud PC groeit snel

Het laatste nieuws van Microsoft is dat Intune en Windows 365 Cloud PC nieuwe hoogten bereiken op het gebied van enterprise-adoptie. Er komt nieuws uit de Q3-verdienoproep van Microsoft dat de Cloud-business bruist en dat Surface en andere pc’s het niet zo goed doen.

Windows 365 Cloud PC Microsoft’s cloudgebaseerde VDI-oplossing voor gepersonaliseerde desktops. Er zijn rapporten dat 1/3 van het Enterprise-klantenbestand de Windows 365 Cloud PC-service heeft gekocht. Dit is een zeer aanzienlijk aantal.

De installed base van Intune en Enterprise Mobility groeide met 15% tot ongeveer 250 miljoen seats. Dit zijn verbazingwekkende cijfers voor Intune, en we kunnen hetzelfde krijgen. De categorie Enterprise Mobility bestaat niet alleen uit Intune-producten, maar er zijn ook andere producten die onder deze categorie vallen.

Als onderdeel van de aankondiging van Microsoft in Q2023 voor 3 daalden de Windows OEM-inkomsten met 28% en de inkomsten uit apparaten met 30%. Zelfs Microsoft Teams bereikt nieuwe hoogten met 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Windows Cloud-pcIntune/Enterprise Mobility
1/3 van de Enterprise-klanten van Microsoft heeft de Windows 365-service aangeschaftGroei is 15%
De install base is bijna 250 miljoen

Tabel 1 – Intune en Windows 365 Cloud PC bereiken nieuwe hoogten in termen van bedrijfsadoptie

Windows 365 Cloud PC – Nieuwe hoogten

Volgens de Q3 2023-inkomsten van Microsoft bereikt Windows 365 Cloud PC nieuwe hoogten in termen van enterprise-acceptatie. Volgens Mark Hachman:

“Registreer maandelijks actieve Windows-apparaten en -gebruik in vergelijking met pre-pandemie. Een derde van het zakelijke klantenbestand van Microsoft heeft tot nu toe de cloud-geleverde Windows 365-service van Microsoft gekocht. (Dat is een behoorlijk groot aantal!).

Volgens de onderzoeksrapporten van IDC is Microsoft Desktop as a Service-oplossing (Windows 365 Cloud PC) gepositioneerd in de categorie Leiders. Dit geeft ook aan dat steeds meer zakelijke klanten deze Windows 365 Cloud PC-oplossing adopteren. Bron van het rapport: 2022–2023 IDC MarketScape voor wereldwijde desktop as a service.

Intune en Windows 365 Cloud PC bereiken nieuwe hoogten in termen van enterprise-adoptie Fig 3
Intune en Windows 365 Cloud PC bereiken nieuwe hoogten in termen van enterprise-adoptie Fig 3

Intune-adoptie bereikt nieuwe hoogten

De adoptie van Intune bereikt nieuwe hoogten, samen met andere Enterprise Mobility-technologieën, volgens het Q3-inkomstenrapport van Microsoft. Volgens de tweet van Brad Sam groeide de installed base van Enterprise Mobility met 15% tot bijna 250 miljoen seats.

Bron: anoopcnair

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.