Terug naar het overzicht

19 januari 2022

WhatsApp kondigt grote update voor service aan

WhatsApp heeft een grote wijziging in de dienst aangekondigd die vrienden en familie de kans geeft om te reageren op wat je zegt.

In plannen die al voor sommige gebruikers worden uitgerold, zal de “react” -functie gebruikers de mogelijkheid bieden om hun gevoelens op dezelfde manier te tonen als op Facebook.

En telefoongebruikers kunnen zelfs berichtreactiemeldingen beheren zonder te ontgrendelen.Hoewel de update nog massaal moet worden geïnstalleerd, zullen sommige gebruikers de technologie kunnen gebruiken, meldt de Daily Star.

iPhone-gebruikers krijgen de eerste dibs op de update – met wijzigingen die naar verwachting het beheer van groeps- en individuele chatmeldingen mogelijk maken.Het is momenteel onbekend wanneer Android-gebruikers de mogelijkheid hebben om de nette functie te gebruiken.

Iedereen kan nu een update downloaden via het bètaprogramma van de app.

Door zich aan te melden, kunnen gebruikers de nieuwste experimentele functies voor de app testen, waarvan sommige nooit door het grote publiek zullen worden gezien.Hoewel de update u de mogelijkheid biedt om berichtreacties te beheren, kunt u nog niet echt reageren op berichten.

WhatsApp-insiders WABetaInfo zei: “Je kunt nu beheren wanneer je meldingen voor reacties moet ontvangen, voor individuele chats en groepen, en welke toon je moet spelen wanneer je die meldingen ontvangt.

“Helaas is het nog steeds niet mogelijk om op berichten te reageren, maar het feit dat het mogelijk is om deze instellingen te beheren, suggereert dat berichtreacties zeer binnenkort beschikbaar zullen zijn.”

Hier leest u hoe u zich registreert voor de nieuwe update en deze voor iedereen uitprobeert:

  1. Open WhatsApp en tik rechtsonder op instellingen
  2. Tik op Gekoppelde apparaten
  3. Druk op ‘Bèta voor meerdere apparaten’
  4. Tik op ‘NEem deel aan bèta’

Zodra je lid bent geworden van het bètaprogramma, kun je elke nieuwe versie van WhatsApp uitproberen voordat deze wordt vrijgegeven aan het grote publiek.

En omdat niet alle functies ooit algemeen worden gebruikt, is het een goede gelegenheid om wat geheime technologie uit te proberen.

Bron: adomonline

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.