Terug naar het overzicht

02 oktober 2022

Wat is Microsoft Bookings?

Microsoft Bookings is een tool die voor vele soorten oplossingen kan worden gebruikt. u kunt klanten bijvoorbeeld bezoeken aan uw winkel of kantoor laten boeken. Mensen kunnen eenvoudig een afspraak maken en de eigenaar kan deze eenvoudig beheren. MS-boekingen kunnen ook worden toegepast op flex- of werkplekken, vergaderruimten, klantbezoeken, poolauto’s en andere diensten.

Microsoft Bookings maakt deel uit van de Office 365-suite. Met deze tool kun je je agenda openstellen voor mensen van buitenaf. Het voordeel van deze tool is dat externe mensen geen toegang hebben tot de agenda, maar wel een afspraak kunnen zien en boeken. Deze afspraak wordt vervolgens toegevoegd aan de agenda en kan worden beheerd in MS Bookings.

MS Bookings Integraties

Microsoft Bookings is eenvoudig te integreren met andere programma’s. Zo kun je bijvoorbeeld een reserveringsschema op je website plaatsen, automatisch e-mails versturen, afspraken automatisch opnemen in de agenda en een Teams-link toevoegen aan de afspraak.

MS Bookings Automatisering

Naast het integreren van MS Bookings met andere programma’s, is het ook mogelijk om automatische workflows te maken met Microsoft Power Automate. Dit is een andere tool van Microsoft die u kan helpen bij het automatiseren van processen. Je kunt bijvoorbeeld een workflow maken om na gebruik een ruimte op te ruimen.

MS Bookings Beveiliging

Persoonsgegevens worden gebruikt in het boekingssysteem van MS Bookings. Om deze persoonsgegevens te beschermen is het essentieel om de juiste maatregelen te nemen. Hier zijn 4 tips om over na te denken.

  • Maak gebruik van een verwerkingsregister, dit is een overzicht van informatiesystemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt.
  • Zorg ervoor dat de informatie niet langer in de systemen blijft dan nodig is. Daarom is het belangrijk om regelmatig oude boekingen op te ruimen.
  • Betrek de privacy officer van de organisatie bij implementaties zoals deze.
  • Gebruik multifactorauthenticatie.

ALTA-ICT – Microsoft Bookings implementeren

Bij ALTA-ICT zijn we experts in MS Office 365 consultancy. Wij kunnen u voorzien van essentiële ondersteuning en advies wanneer u Microsoft-boekingen voor uw bedrijf wilt instellen. In combinatie met onze uitstekende business IT ondersteuning kunnen wij uw organisatie voorzien van het complete pakket. Neem gerust contact met ons op om dit te bespreken.

Bron: tech-wales

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.