Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Wat is er nieuw in Microsoft Teams | Juni 2020

Microsoft Teams blijft evolueren tot de hub voor teamwerk en Microsoft is verheugd om nieuwe functionaliteit te delen die mensen helpt hun werk beter te doen. Microsoft heeft deze maand nieuwe vergaderingen, oproepen, apparaten, chat en samenwerking, IT-beheerder en branchefuncties! Bekijk hieronder de nieuwe mogelijkheden.

Wat is er nieuw: vergaderingen, bellen en apparaten

Microsoft transformeert de vergaderervaring in Teams met nieuwe functies, instellingen en apparaten om een betere ervaring te creëren, zodat u het meeste uit uw vergaderingen kunt halen en samen meer kunt bereiken.

Grote galerijweergave
In staat zijn om alle gezichten van je collega’s tegelijkertijd te zien, maakt een groot verschil in betrokkenheid en verbinding. Deze grote galerijweergave komt in de maand juni, voorvertoning met algemene beschikbaarheid binnenkort, en breidt de rasterweergave van Teams uit tot 7 × 7, die plaats biedt aan maximaal 49 deelnemers tegelijk op één scherm.

Dynamische Teams staduim 7×7

Virtuele brainstormruimten

Breakout Rooms, eerder deze maand aangekondigd, stellen organisatoren van vergaderingen in staat hun deelnemers aan Teams-vergaderingen in kleine groepen op te splitsen om ideeën, brainstorming, leren en discussies te ondersteunen. Teams faciliteren dit door deelnemers toe te wijzen aan een gewenst aantal kamers – of het nu automatisch mensen leidt of hen vraagt ​​om mee te doen. Organisatoren kunnen tussen vergaderingen door springen – of op verzoek van een deelnemer -, aankondigingen doen aan de individuele kamers en iedereen op elk gewenst moment terughalen naar de vergadering. Elke samenwerking en co-authoring tijdens de uitbraak kan worden gedeeld met de grotere vergadering zodra iedereen weer bij elkaar is. Breakout Rooms worden later dit kalenderjaar opgeleverd.

Multi-Window voor vergaderingen en bellen

Multi-window-ervaringen en bellen komen naar Teams-vergaderingen. U krijgt de mogelijkheid om vergaderingen te openen en in afzonderlijke vensters te bellen om hen te helpen hun workflow te optimaliseren. Deze ervaringen kunnen rechtstreeks worden ingeschakeld binnen Teams voor pc- en Mac-clients.

Mogelijkheid tot meerdere vensters voor vergaderingen en telefoontjes van Microsoft Teams.

De limiet voor de deelnemers aan de teamvergadering wordt verhoogd tot 300 deelnemers

Om te helpen voldoen aan snel veranderende communicatie- en vergaderbehoeften, verhoogd Microsoft het maximumaantal deelnemers dat is toegestaan in een Teams-vergadering tot 300. Dit is tegenwoordig algemeen beschikbaar.

Nieuwe ervaring voor het starten van directe kanaalvergaderingen

Meet Now-knoppen in Teams-kanalen krijgen een nieuw thuis. Je vindt ze snel in de kanaalkop waar je gemakkelijk een kanaalvergadering kunt vinden en starten.

Nu ontmoeten-knoppen zijn nu te vinden aan de rechterkant van een kanaalkop in Microsoft Teams.

Telefoonnummers van PSTN-deelnemers die zijn gemaskeerd van externe gebruikers

Voor klanten waarbij Audio Conferencing is ingeschakeld voor Teams-vergaderingen, worden de telefoonnummers van PSTN-deelnemers gemaskeerd voor alle gebruikers die zich van buiten uw organisatie hebben aangemeld. Deze functie is binnenkort beschikbaar voor pc-, Mac-, web- en mobiele clients.

Telefoonnummers van PSTN-deelnemers

Veilige overdracht

U kunt nu een gesprek veilig doorverbinden naar elke andere gebruiker in uw organisatie. Betekent veilig dat als de doelgebruiker de oproep niet beantwoordt, deze terugbelt naar de doorverbinder. De persoon die het gesprek doorverbindt, moet een Teams-gebruiker zijn. De persoon naar wie het gesprek wordt doorverbonden, moet een Teams- of Skype voor Bedrijven-gebruiker zijn in dezelfde tenant of in een federatieve tenant. Dit wordt vaak gebruikt door de receptie, beheerders, operators en iedereen die mogelijk wordt gemachtigd voor een andere gebruiker.

Nieuwe Session Border Controllers (SBC) gecertificeerd voor gebruik met Microsoft Teams Calling

De populariteit van Direct Routing om PSTN-services met Teams te verbinden, was verbluffend. Een van de belangrijkste ingrediënten zijn Session Border Controllers. Klanten hebben altijd om meer gecertificeerde SBC-opties gevraagd als onderdeel van hun Direct Routing-implementatie. Microsoft is verheugd dat Cisco en Avaya zich bij hun certificeringslijst zullen voegen.

Bose kondigt nieuwe randapparatuur voor Microsoft Teams aan

Microsoft verwelkomt Bose in de perifere familie van Teams met de toevoeging van Bose Noise Cancelling Headphones 700 UC, nu gecertificeerd voor Microsoft Teams! Met de nieuwe over-het-oor-koptelefoon van Bose kunnen gebruikers niet alleen zonder afleiding van hun vergadering genieten, maar kunnen ze ook een hoogwaardige vergaderervaring hebben, of u nu thuis, buiten of op het werk bent. Met een USB Bluetooth-adapter en een Teams-knop waarmee gebruikers Teams kunnen starten om deel te nemen aan vergaderingen of om voicemails te bekijken, bieden NC700UC Teams gecertificeerde hoofdtelefoons gebruikers een betrouwbare en onmiddellijke verbinding met Teams. De nieuwe door Teams gecertificeerde hoofdtelefoons van Bose komen in augustus 2020 beschikbaar.

Bose ruisonderdrukkende hoofdtelefoon 700 UC

Nieuwe mogelijkheden op telefoons van Microsoft Teams

Deze maand is Microsoft verheugd om nieuwe functies en mogelijkheden op Microsoft Teams-telefoons, waaronder de People-app, uit te brengen en de hand op te steken om de pariteit met uw Teams-desktopervaring te verbeteren.

Personen-app om uw contacten eenvoudig te ordenen door contactgroepen te maken en te beheren.

De app Personen op telefoons van Microsoft Teams toont contacten op een georganiseerde manier.

Live ondertitels om real-time ondertitels in vergaderingen te zien (Live ondertitels is momenteel een voorbeeldfunctie in Microsoft Teams en voorlopig beschikbaar in het Engels (VS)).

Steek uw hand op om mensen te laten weten dat u een bijdrage wilt leveren zonder het gesprek te onderbreken.

Vergrendel / ontgrendel met uw pc om een gecoördineerde en naadloze vergrendelings- en ontgrendelervaring tussen uw Teams-telefoon en uw pc mogelijk te maken.

De ervaring voor vergrendelen en ontgrendelen tussen uw Teams-telefoon en uw pc.

Oproepoverdracht met één klik, zodat u uw oproepen eenvoudig met één aanraking kunt doorverbinden naar uw vaste contacten.

Teams en Skype-interoperabiliteit – Vorige maand heeft Microsoft deze mogelijkheid aangekondigd op Teams; eind juni kunnen gebruikers audio- en videogesprekken voeren en ontvangen van Skype voor Consumenten (SFC) via telefoons van Microsoft Teams.

Nieuwe Teams-functies beschikbaar voor Surface Hub
De nieuwste Surface Hub-app-update 0.2020.13201.0 is nu beschikbaar via de Windows Store. Deze update biedt verschillende veelgevraagde functies voor de Teams-ervaring op Surface Hub.

  • 3×3 galerijweergave: bekijk maximaal negen deelnemers aan de vergadering tegelijkertijd in volledig scherm,
    in het nieuwe 3×3 videoraster.
  • Zoeken naar externe gebruikers: via de functie ‘Nu vergaderen’ op Surface Hub kun je nu 1: 1-gesprekken zoeken en starten met federatieve Teams of Skype for Business-gebruikers.
  • Inkomende PSTN-oproepen: naast het maken van uitgaande PSTN-oproepen via Teams, Surface Hub kun je nu inkomende PSTN-oproepen ontvangen.

Deze update is beschikbaar voor zowel Surface Hub als Surface Hub 2S.

Geplande vergaderingen voor de gratis versie van Teams
Gratis Teams gebruikers kunnen nu vergaderingen plannen en van tevoren uitnodigingen versturen! U heeft de mogelijkheid om de vergaderlink te kopiëren om te verzenden of u kunt de uitnodiging voor de vergadering verzenden via uw Outlook- of Google-agenda. Momenteel is er geen tijdslimiet voor vergaderingen in de gratis versie van Teams.

Gratis gebruikers van Microsoft Teams kunnen vergaderingen plannen en uitnodigingen versturen via uw Outlook-agenda.

Wat is er nieuw: Chat en samenwerking

Microsoft heeft nieuwe chat- en samenwerkingsmogelijkheden toegevoegd om teams altijd verbonden te houden, ongeacht waar ze werken.

Teams Mobile On-Demand Chatvertaling
Inline berichtvertaling zorgt ervoor dat iedereen een stem heeft en maakt wereldwijde samenwerking mogelijk. Met een simpele klik kunnen mensen die verschillende talen spreken vloeiend met elkaar communiceren door posts in kanalen te vertalen en te chatten. On-Demand Chatvertaling was al beschikbaar op desktop en web en zal nu ook beschikbaar zijn op iOS.

Prioriteitsmeldingen
Oorspronkelijk aangekondigd in juni 2019, geven prioriteitsmeldingen voor Microsoft Teams u de mogelijkheid om voortdurend meldingen te verzenden die elke twee minuten gedurende maximaal 20 minuten worden herhaald op alle berichten die als urgent zijn gemarkeerd. Prioritaire meldingen waren tot de tweede helft van 2020 als promotie beschikbaar gesteld aan alle Teams-klanten *.

Met onmiddellijke ingang heeft Microsoft deze promotie beëindigd en prioriteitsmeldingen beschikbaar gesteld aan alle Teams-klanten * als basisfunctie. Gebruikers kunnen nu onbeperkt dringende berichten verzenden en ontvangen met prioriteitsmelding.

* Prioritaire meldingen zijn momenteel niet beschikbaar voor GCC-, GCC High- of DoD-klanten, maar dit staat op de Microsoft 365 Roadmap voor volgende maand.

Prioriteitsmeldingen zijn te vinden in het berichtactiesvak.

Pulse Survey-sjablonen
Gedurende deze tijd werken veel bedrijven op afstand en moeten ze informatie verzamelen van hun werknemersbestand terwijl ze plannen voor hun uiteindelijke terugkeer naar kantoor. Microsoft heeft verschillende Microsoft Forms-sjablonen ontworpen voor sentiment, werknemersproblemen, uitdagingen, gezondheidsonderzoeken en meer. Deze enquêtes kunnen vervolgens worden ingezet via Teams-kanalen.

Wat is er nieuw: IT Admin

De verbeteringen van Teams Power Shell zullen de ervaring van IT-beheerders verbeteren met aanzienlijke prestatie- en veerkrachtverbeteringen in de modules en vereenvoudigde toegang tot hun vereiste Cmdlets met verbeterde duidelijkheid over het bereik van Cmdlets.

Verbeteringen van Teams Power Shell (PS) -modules

De Beta-module van Teams verplaatsen naar de productiegalerij
Centraliseer alle Teams-beheermodules in dezelfde productiemodule. Verplaatsen van de bètamodule die op PostTestGallery werd gehost naar dezelfde Team Power Shell-productiemodule op PSGallery (PSGallery is het standaardhuis voor alle Teams-beheer Cmdlets in Power Shell). De Team Beta-module wordt getagd met de naam “Preview”. Deze verbetering zorgt voor een vereenvoudigde IT-beheerervaring door:

  • Gemakkelijkere toegang tot de vereiste Cmdlets, wanneer de module op één gemeenschappelijke plaats wordt gebracht. Bijvoorbeeld, ‘Privékanalen beheren’ in Teams, is een vereiste Cmdlets die zich bevond in een Teams-bètamodule en is verplaatst om handig te zijn in de productiegalerij.
  • Snellere tijd voor GA – De Cmdlets zijn beter vindbaar en worden behandeld met de volledige processen die in een Public Preview-release worden opgenomen.

Verfijnde technische documentatieset
Op basis van de feedback van IT-beheerders hebben we alle Teams Power Shell-documentatie vernieuwd en geüpdatet, waardoor het gemakkelijker is om te ontdekken wat er in productie is versus preview en release-opmerkingen voor elke release.

Ontwikkelaar en platform
Microsoft kondigt binnenkomende webhooks voor adaptieve kaarten in Teams aan om ontwikkelaars een rijk canvas te blijven bieden om workflows te bouwen, aan te trekken en te transformeren.

Inkomende webhooks voor adaptieve kaarten
Microsoft is verheugd om aan te kondigen dat inkomende webhooks in Teams nu Adaptive Cards ondersteunen en algemeen beschikbaar zijn! Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van de rijke en flexibele mogelijkheden binnen Adaptive Cards om inhoud via inkomende webhooks in Teams vanuit hun webservice te verzenden. Microsoft vermeld dat deze functie de afgelopen twee jaar een van de meest gewilde vragen is in UserVoice door de Teams-ontwikkelaarsgemeenschap van Microsoft en ze zijn verheugd om dit eindelijk te kunnen leveren.

Inkomende webhooks in Microsoft Teams ondersteunen nu Adaptive Cards.

Teams voor onderwijs

Microsoft blijft Teams nieuwe manieren implementeren om de betrokkenheid van studenten en professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Klasse-inzichten
Met Class Insights kunnen docenten de betrokkenheid van studenten zien en begrijpen met behulp van intelligente data-analyse. Je kunt cijfers zien en betrokkenheid volgen in vergaderingen, communicatie en opdrachten van de hele klas of een individuele student. Over het algemeen beschikbaar, met een nieuw en verbeterd dashboard om de resultaten van studenten te stimuleren, komt dit najaar.

Teams voor de Amerikaanse regering

Microsoft is er om de cloud van de Amerikaanse regering te ondersteunen. Dit zijn de nieuwe mogelijkheden voor GCC-klanten.

Live ondertiteling in Teams-vergaderingen
Hierdoor kunnen deelnemers aan de vergadering live bijschriften bekijken tijdens een Teams-vergadering. De ondersteunde gesproken talen in deze release zijn Engels (EN-VS). Dit is momenteel beschikbaar voor GCC-klanten op desktop en omvat nog geen GCC High- en DoD-omgevingen.

Geef organisatoren de mogelijkheid om lobbyinstellingen voor deelnemers aan PSTN-vergaderingen te wijzigen
Elke gebruiker die een Microsoft Teams-vergadering plant, ziet nu een aparte instelling om de lobby voor PSTN-deelnemers te beheren op de pagina Vergaderopties van een bepaalde vergadering. Dit zal beschikbaar zijn voor GCC-klanten.

Kondig aan wanneer PSTN-deelnemers de vergadering bijwonen / verlaten
Elke gebruiker die een Teams-vergadering plant, ziet nu een nieuwe instelling op de pagina Vergaderopties van een vergadering om het aankondigingsgeluid te regelen wanneer een PSTN / inbeldeelnemer deelneemt of de vergadering verlaat. Deze zal beschikbaar zijn voor GCC-klanten.

Shifts in Teams nu beschikbaar voor GCC-klanten
Verschuivingen in Microsoft Teams stellen GCC-klanten in staat het planningsbeheer voor hun eerstelijns personeel te transformeren. Verschuivingen in Microsoft Teams hebben de naleving van de GCC-vereistenrichtlijnen bereikt en zijn een tenant per tenant uitgerold naar Office 365 Government GCC.

  • Houd er rekening mee dat Microsoft huurders toelaten op de product uitrollijst en de uitrol volgen met een verwachte algemene GCC-beschikbaarheid van 2 maanden. Beheerders moeten samenwerken met Microsoft om hun huurder een vroege plek in de rij te geven.
Verschuift de kalenderweergave op het bureaublad (links) en verschuift de dagelijkse weergave voor mobiel (rechts).

Blog: Microsoft Tech Community.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.