Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Microsoft plan bijscholing 25 miljoen mensen

Hoe Microsoft van plan is tegen het einde van het jaar 25 miljoen mensen bij te scholen

  • Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) heeft onlangs een wereldwijd vaardigheidsinitiatief aangekondigd om tegen het einde van het jaar 25 miljoen mensen wereldwijd van digitale vaardigheden te voorzien.

Aankondiging van Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT)

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) heeft onlangs een nieuw wereldwijd vaardigheidsinitiatief aangekondigd dat tot doel heeft om tegen het einde van het jaar digitale vaardigheden aan 25 miljoen mensen wereldwijd te bieden. Deze aankondiging is een reactie op de wereldwijde economische crisis die gepaard gaat met de COVID-19-pandemie. En de uitgebreide toegang tot digitale vaardigheden is een belangrijke stap in het versnellen van het economisch herstel, vooral voor de mensen die het zwaarst door banenverlies worden getroffen.

Het initiatief omvat onmiddellijke stappen om diegenen te helpen die een nieuwe baan willen zoeken en een veelgevraagde baan willen zoeken. Bovendien brengt het elk onderdeel van Microsoft samen en combineert het ook bestaande en nieuwe bronnen van LinkedIn en GitHub.

Dit omvat het gebruik van gegevens om veelgevraagde banen te identificeren en de vaardigheden die nodig zijn om deze te vervullen en gratis toegang tot leertrajecten en inhoud om mensen te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die deze functies vereisen. Bovendien bevat het ook goedkope certificeringen en gratis tools voor het zoeken naar werk om mensen te helpen die deze vaardigheden ontwikkelen om nieuwe banen te zoeken.

Dit uitgebreide technologie-initiatief gaat voortbouwen op data en digitale technologie. En het begint met gegevens over banen en vaardigheden uit de LinkedIn Economic Graph. Het initiatief biedt ook gratis toegang tot inhoud in LinkedIn Learning, Microsoft Learn en het GitHub Learning Lab. Deze bronnen koppelen ook degenen met Microsoft-certificeringen en LinkedIn-zoekhulpmiddelen. En de bronnen zijn allemaal toegankelijk op een centrale locatie: opportunity.linkedin.com, online beschikbaar in vier talen: Engels, Frans, Duits en Spaans.

Microsoft steun aan contante subsidies

Microsoft steunt deze inspanningen ook met $ 20 miljoen aan contante subsidies om non-profitorganisaties wereldwijd te helpen de mensen te helpen die het het hardst nodig hebben. En een kwart van dit totaal ($ 5 miljoen) zal worden verstrekt in geldsubsidies aan op de gemeenschap gebaseerde non-profitorganisaties die worden geleid door en dienen kleurgemeenschappen in de Verenigde Staten. En Microsoft belooft ook om sterkere gegevens en analyses (inclusief gegevens uit de LinkedIn Economic Graph) beschikbaar te maken voor overheden over de hele wereld, zodat ze de lokale economische behoeften beter kunnen inschatten.

Er wordt ook een nieuwe leerapp gemaakt in Microsoft Teams, ontworpen om werkgevers vaardigheid bij te brengen en nieuwe en huidige werknemers bij te scholen wanneer mensen weer aan het werk gaan en de economie banen toevoegt.

Belangrijkste citaten

“COVID-19 heeft zowel een volksgezondheid als een economische crisis veroorzaakt, en naarmate de wereld zich herstelt, moeten we ervoor zorgen dat niemand wordt achtergelaten. Vandaag brengen we bronnen van Microsoft inclusief LinkedIn en GitHub samen om opnieuw te bedenken hoe mensen nieuwe vaardigheden leren en toepassen – en 25 miljoen mensen met werkloosheid als gevolg van COVID-19 te helpen zich voor te bereiden op de banen van de toekomst. “

  • Microsoft-CEO Satya Nadella

‘De grootste klappen van de huidige neergang worden gedragen door degenen die het het minst kunnen betalen. De werkloosheidscijfers stijgen enorm voor gekleurde mensen en vrouwen, maar ook voor jongere werknemers, mensen met een handicap en mensen met een lagere opleiding. Ons doel is om het beste in technologie te combineren met sterkere partnerschappen met overheden en non-profitorganisaties om mensen te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​nieuwe baan te vinden. ”

  • Microsoft-president Brad Smith

“Het creëren van kansen voor elk lid van het wereldwijde personeelsbestand bepaalt alles wat we doen op LinkedIn. Als onderdeel van het Microsoft-ecosysteem hebben we de unieke mogelijkheid om werkzoekenden over de hele wereld te helpen – vooral degenen die tijdens de COVID-19-crisis onevenredig benadeeld zijn – om de vaardigheden te verwerven en de banen te vinden die ze verdienen. We zijn er trots op dat we de juiste gegevens hebben over wat de banen en vaardigheden van de toekomst zullen zijn om de juiste leertrajecten te creëren om 25 miljoen werkzoekenden te helpen hun volgende kansen te vinden. We maken het allemaal beschikbaar op opportunity.linkedin.com. “

Bron: Nasdaq

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.