Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Teams Family-app voor consumentenmarkt

Microsoft 365 zal worden verrijkt met samenwerkingstools die consumenten helpen bij het beheren van financiën, het nastreven van creatieve projecten en het werken aan zaken als een boodschappenlijstje. Nieuwe ervaringen zoals de Microsoft Family Safety-app moeten families in staat stellen te bepalen welke media worden gezien en gebruikt op alle digitale en fysieke vliegtuigen. Het zal worden verbonden met een groot aantal apparaten, van Android en iOS tot Windows-pc’s en Xbox’s.

Microsoft Teams voor consumenten en gezinnen is niet alleen een chat-app

Microsoft Teams voor gezinnen maakt gebruik van al die nieuwe functies van Microsoft 365 voor consumenten en gezinnen en maakt het een enkele hub om alle gezinszaken gedaan te krijgen.

Wat is Teams voor consumenten en gezinnen ?

Microsoft Teams voor consumenten en gezinnen is een hub voor chatten, samenwerken en evenementenplanning voor alle gezinnen en interacties met vrienden. Het voordeel dat Microsoft voor Team-gebruikers wil hebben ten opzichte van andere berichten- en samenwerkings-apps, is de mogelijkheid om te multitasken zonder andere apps te gebruiken. Berichten en videogesprekken voor groepen en individuen. Microsoft Team-chats zijn in wezen een samenwerking tussen familie en vrienden. Chats van Microsoft Teams hebben unieke mogelijkheden voor delen, zoals het delen van Microsoft 365-documenten, locaties, taken, meerdere agenda’s, OneDrive-bestanden en meer.

Family Safety-app van Microsoft

Als we kijken naar de Family Safety-app van Microsoft, is Teams de beste plek voor gezinnen om die functies te delen. Andere unieke functies, zoals het toewijzen van mensen aan taken en het geven van speciale toegang tot wachtwoorden voor gezinsaccounts vanuit de Team Safe.

Microsoft Teams allows users to add secure
Met Microsoft Teams kunnen gebruikers veilig toevoegen

De app zelf is dezelfde app die op de werkplek wordt gebruikt, wat verwarrend kan zijn, maar ik vind dit beter dan een ander merk. Microsoft stelt de gebruiker in staat om te schakelen tussen accounts, zodat u dezelfde app kunt gebruiken voor persoonlijk en werk. Ik vind dit een geweldige functie en zet het thema van het team voort: niet hoeven te schakelen tussen apps.

Dashboard-functie voor Teams voor consumenten en gezinnen

De Dashboard-functie voor Teams is ook een unieke functie voor een gezinsberichten-app. Het Dashboard is als een pagina voor chats, en hier wordt alle informatie over Teams Chat opgeslagen en kunnen gebruikers toegang krijgen tot alle gedeelde informatie. Het heeft categorieën voor media, locatie, agenda, bestanden, kluis en taken.

In de Safe-functie hebben gebruikers toegang tot wachtwoorden van gedeelde gezinsaccounts zoals Netflix of Disney +. Het heeft een hub voor het opslaan van wifi-wachtwoorden, lidmaatschapswachtwoorden, belangrijke identificatiedocumenten zoals SSN of verzekering. Het is een plek waar u alle belangrijke informatie van uw gezin kunt opslaan in de beveiligde cloud van Microsoft.

Beschikbaar en doel van Teams voor consumenten en gezinnen

Momenteel is Teams alleen beschikbaar voor mobiel op iOS en Android. Microsoft Teams is de app die samenwerking en communicatie op één plek samenbrengt. Zoals Microsoft al zei, is Teams voor consumenten en gezinnen niet om rechtstreeks te concurreren met andere berichten-apps zoals iMessage of WhatsApp. Het is om consumenten en gezinnen een nieuw niveau van samenwerking en synchronisatie te geven.

Bron: Forbes

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.