Terug naar het overzicht

04 september 2022

Wat is er nieuw in Microsoft 365? Augustus Update

Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd in Microsoft 365 om de verbinding en samenwerking op de werkplek te verbeteren. 

Deze maand zijn er nieuwe en verbeterde functies voor Microsoft Teams, Microsoft Office, OneDrive, SharePoint, Viva Goals en WorkLab Guides. 

Microsoft heeft ook een preview van Experience Insights gelanceerd, die een overzicht biedt van gebruikersstatistieken voor Microsoft 365. 

Colette Stallbaumer, General Manager, Microsoft 365 en Future of Work, zei:

“In het veranderende macro-economische klimaat van vandaag is Microsoft erop gericht organisaties in elke branche te helpen technologie te gebruiken om uitdagingen te overwinnen en er sterker uit te komen. 

“Van het mogelijk maken van hybride werk tot het in de werkstroom brengen van bedrijfsprocessen, Microsoft 365 helpt organisaties hun digitale imperatief waar te maken, zodat ze meer kunnen doen met minder.” 

Teams bellen pay-as-you-go 

Microsoft introduceert een nieuw Bellen-abonnement voor teams-telefoon betalen per gebruik, waarmee klanten een andere abonnementsoptie krijgen. De Pay-As-You-Go-licentie wordt geleverd met een telefoonnummer, onbeperkte inkomende gesprekken en uitgaande gesprekken worden per minuut in rekening gebracht. 

In juli onthulde Microsoft zijn Teams PSTN-gebruikersaantallen als nu meer dan 12 miljoen, bijna het dubbele van het aantal dat het een jaar eerder had.

Teams Phone Pay-As-You-Go en andere abonnementen kunnen worden gebruikt in combinatie met een Microsoft 365 Phone System. 

Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint 

Er wordt een voorbeeld van nieuwe mogelijkheden bekeken op Teams, OneDrive en SharePoint om gebruikers te helpen bij het vinden, beheren van toegang en het delen van bestanden. 

OneDrive Home is opnieuw ontworpen om prioriteit te geven aan het weergeven van je meest recente bestanden en activiteiten. Gebruikers kunnen ook bestanden filteren uit de bovenste knoppen in de lijst ‘Recent bestand’. Documentbibliotheken kunnen ook worden vastgemaakt aan het gedeelte ‘Snelle toegang’ op de navigatiebalk van OneDrive Home. 

Microsoft Teams heeft nu ook een verbeterde Polling-ervaring. Teams-gebruikers kunnen nieuwe vooraf gedefinieerde polls maken of recente polls hergebruiken als een middel om informatie te verzamelen of de betrokkenheid van deelnemers aan vergaderingen te vergroten en resultaten live te delen. Stem- en resultaatanimaties zijn toegevoegd als verdere boeiende functies. 

Kaizala wordt officieel op 31 augustus 2023 met pensioen gestuurd en de gebruikers worden gemigreerd naar Teams. De Kaizala Pro-mogelijkheden zijn al beschikbaar in Teams en stellen Kaizala in staat om te worden gebruikt in polls, enquêtes, quizzen en meer. 

Microsoft Office 

Updates voor Microsoft Office zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen hun ideeën te implementeren via het web of een mobiel apparaat. 

Webgebruikers kunnen ‘Personen vastzetten’ gebruiken om hun primaire bijdragers vast te maken om het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot inhoud van hun topcontactpersonen. Mensen pinnen bevindt zich in ‘Mijn inhoud’. 

Gebruikers van de mobiele telefoon-app kunnen ‘Microsoft Feed’ gebruiken om hun relevante activiteit, bestanden en inzichten uit hun Microsoft 365-contacten te vinden. 

De app bevat ook Microsoft Lens, waarmee gebruikers eenvoudig informatie van foto’s en screenshots kunnen vastleggen en delen met behulp van de interactieve tekstfuncties. 

Viva Goals

Viva Goals is nu algemeen beschikbaar voor Microsoft Viva-gebruikers. De software helpt om werknemers op één lijn te houden met de doelen van hun organisatie en om bedrijfsresultaten te creëren die kunnen worden gebruikt om de impact van het behalen en missen van doelen uit te leggen. Viva goals is ontworpen met een objectief en key results (OKR) raamwerk in het achterhoofd. Het kan worden gebruikt als een webtoepassing of vanuit Teams en andere integraties van derden. 

Microsoft heeft onlangs zijn eigen sociale mediaplatform, Viva Engage, toegevoegd aan Teams en het Microsoft 365-platform. 

WorkLab-handleidingen 

WorkLab Guides zijn gemaakt om bedrijfsleiders te helpen hun hybride werkorganisaties effectief te beheren. De gids bevat advies over asynchroon samenwerken, vergaderingen hosten, weten wanneer ze elkaar persoonlijk moeten ontmoeten, hun aanpak personaliseren om aan de behoeften van hun teams te voldoen en meer. 

Microsoft heeft beloofd een aantal nieuwe productinnovaties op te nemen in zijn september-update.

Bron: uctoday

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.