Terug naar het overzicht

07 juli 2022

Waarom uw bedrijf Microsoft Teams moet controleren

De kans is groot dat uw organisatie veel geld uitgeeft aan uw Microsoft Teams-installatie. Dat is eerlijk genoeg, want het is een geweldig product, maar als je al dat geld uitgeeft, wil je er toch het beste uithalen?

Om uw bedrijf de beste Microsoft Teams-ervaring te bieden, moet u Microsoft Teams controleren om ervoor te zorgen dat alle functies waarvoor u betaalt, daadwerkelijk werken. Om dat te doen, hebt u inzicht nodig in hoe het werkt, hoe goed het werkt en waar eventuele problemen kunnen ontstaan.

Waarom weet je dit nog niet?

We hoeven u dit waarschijnlijk niet te vertellen, maar de meeste softwaregebruikers registreren geen tickets voor IT-problemen zodra ze zich voordoen. Ze zullen meestal een paar dagen doorgaan voordat ze zo gefrustreerd raken dat ze het gevoel hebben dat ze het moeten loggen. Als IT-manager of serviceprovider vormt dit een belangrijk probleem – u komt veel te laat achter problemen.

Wat er dan gebeurt, is dat senior leden van het team beginnen te vragen waarom je niet eerder van dit probleem op de hoogte was en waarom je niet hebt gewerkt om andere problemen zoals deze te voorkomen. Als IT loop je vast in het midden – en dat is geen geweldige plek om te zijn.

Native binnen Microsoft Teams zijn de manieren om problemen te detecteren zeer beperkt en buiten CQD’s krijg je nooit veel inzicht zonder extra software. De Microsoft Teams-service is geweldig, maar er zijn zoveel variabelen na het datacenter waar de service begint dat u zich bewust moet zijn van – thuis ISP-verbindingen, lokale WiFi-instellingen en de hardware die wordt gebruikt voor oproepen, zoals headsets.

Er is een betere manier

In plaats van reactief te zijn op de Teams-problemen waarmee u wordt geconfronteerd, zou het veel beter zijn om vooruit te werken, potentiële problemen te zien voordat ze zich voordoen en vervolgens te werken om ze te elimineren. Die aanpak zorgt voor een betere gebruikerservaring en geeft je bedrijf de echte waarde van Microsoft Teams.

Denk aan andere tools in de Microsoft-stack die ook van invloed kunnen zijn op Teams. Als OneDrive niet werkt, werken al uw samenwerkingsfuncties in Teams ook niet. Het gaat om het zien van problemen in de Microsoft-omgeving, evenals alle hardwareproblemen die kunnen bestaan van het datacenter tot de eindgebruiker.

Microsoft is niet verantwoordelijk voor de problemen waarmee u elke dag wordt geconfronteerd – dat bent u wel. Als u honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars per jaar uitgeeft aan Teams, moet uw bedrijf het best mogelijke rendement op die investering zien. 

Bron: martellotech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.