Terug naar het overzicht

23 september 2022

Waarom u de OneDrive Private Cloud Storage van Microsoft zou moeten gebruiken

OneDrive is een software voor het opslaan en delen van bestanden waarmee u uw papierwerk, foto’s en verschillende recordsgegevens online kunt opslaan; En voer ze op elk gewenst moment in op elke machine die u nodig hebt. Het enige dat u wilt, is een Microsoft-account om de opslagopties in te voeren.

Het zeer effectieve online opslagprogramma werd voorheen vaak SkyDrive genoemd. Zoals de nieuwe titel al aangeeft, werkt OneDrive net zo goed als een harde schijf, waarbij recordsgegevens worden opgeslagen die u op een dagelijkse zware rit zou kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot zijn voorganger is het echter voornamelijk online en de informatie die erop is opgeslagen, is toegankelijk vanaf elke machine, overal op deze planeet.

Hoe voer ik OneDrive in?

Het met trots bezitten of organiseren van een Microsoft 365-account biedt je snelle en onbeperkte toegang tot OneDrive. Je hebt waarschijnlijk een Microsoft-account, je hebt al toegang tot OneDrive. U hoeft zich alleen samen met uw Microsoft-inloggegevens te registreren om gebruik te maken van OneDrive.

Voor degenen die geen account zouden hebben, ga online naar Microsoft, klik op Account maken En volg de stappen om uw account te maken.

Voor degenen die van plan zijn om vaak gebruik te maken van OneDrive, kunt u uw account invoeren vanaf de OneDrive-website om recordsgegevens toe te voegen, te bekijken en te verkrijgen zonder het apparaat te downloaden. Het heeft nadelen als gevolg van het feit dat u de OneDrive-webpagina altijd open moet houden om uw recordgegevens in te voeren.

Bovendien is de automatische synchronisatiefunctie die toegankelijk is op het toestel niet toegankelijk voor u, samen met andere opties die toegankelijk zijn voor klanten die OneDrive via het toestel invoeren.

Als voorbeeld stelt u voor om extra gebruik te maken van OneDrive. In dat geval raden wij u aan om het apparaat te verkrijgen op de eerste machine die u zult wijzigen, toevoegen of bekijken van uw recordsdata voor eenvoudige invoer en luxe.

U kunt de OneDrive-software mogelijk verkrijgen via uw mobiele computer of pc’s App Retailer, of u kunt naar de geschikte Microsoft-webpagina gaan waarna u het geschikte OneDrive-model op uw computer kunt verkrijgen. Zodra de installatie is voltooid, registreert u zich met behulp van uw Microsoft-accountgegevens.

Voor degenen die een pc gebruiken waarop zowel Windows 10 als Windows 11 wordt uitgevoerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over het downloaden of invoeren van OneDrive. Het is omdat het is ingebed in het werkende systeem.

Voordelen van het gebruik van OneDrive

Dus waarom heb je gedoe met OneDrive? Hieronder staan enkele goede doelen:

1. OneDrive heeft grote hulp

OneDrive is geschikt voor een breed scala aan werkprogramma’s in combinatie met Home-vensters, macOS, iOS en Android. Het heeft intensieve hulp voor een breed scala aan multimedia, samen met afbeeldingen, films, geluidsopnamen en papierwerk opgeslagen in een breed scala aan codecs.

U kunt ook uw afbeeldingen, films en verschillende recordsgegevens invoeren die zijn opgeslagen in OneDrive op elke laptop, telefoon of pil vanaf elke plaats op deze planeet. U kunt OneDrive ook samen met uw Xbox-console gebruiken.

2. OneDrive is eenvoudig te gebruiken

OneDrive is eenvoudig te navigeren, omdat u eenvoudig kunt afwisselen tussen een aantal documentbibliotheken zonder veel problemen. snelle toegang De keuze stelt u in staat om vaak gebruikte recordsdata of mappen vast te pinnen voor eenvoudige invoer wanneer dat gewenst is.

OneDrive helpt bij de integratie van werk en privégebruik. Als zodanig kunt u eenvoudig werk- en privégegevens rangschikken en afwisselen door gewoon uw privé -accounts {en professionele} te organiseren en te schakelen.

De interface maakt bovendien eenvoudige navigatie van bemanningsregistratiegegevens mogelijk. Werknemers met toegang tot het account hoeven geen tijd te verspillen aan het zoeken in totaal verschillende mappen, maar zoeken eenvoudig door groepen Map voor toegang tot werkrecordgegevens.

3. Maakt gebruik van OneDrive Synchronisatie

Deze functie maakt het handig, zodat u wijzigingen in het bestand kunt aanbrengen, zelfs als u offline bent. Wanneer u weer online bent, kan het gloednieuwe bestand of de wijzigingen die u in een huidig bestand hebt aangebracht, mechanisch worden opgeslagen in uw OneDrive en toegankelijk zijn op elke computer met toegang tot uw account.

Deze functie is zo handig omdat het mechanisch recordsdata uploadt omdat het synchronisatieproces op de achtergrond werkt. Niet zoals verschillende opslagleveranciers, hoeft u niet handmatig recordsdata aan de cloud toe te voegen, waardoor een browser niet meer nodig is.

U kunt synchronisatie voor tal van oorzaken uitschakelen, wat overeenkomt met wanneer u een verbinding met een datalimiet hebt. Of misschien wilt u gewoon het model van een bestand dat op OneDrive is opgeslagen, behouden zonder het model van het historische verleden in te schakelen. Om dat te doen, is het het beste om manieren te ontdekken om OneDrive-synchronisatie op uw pc te beheren.

4. OneDrive heeft een mooi bestand Historisch verleden functie

Deze functie is waarschijnlijk een van de belangrijkste voordelen van OneDrive. De app biedt u de flexibiliteit om periodiek bepaalde records en papierwerk opnieuw op te starten die mogelijk offline op uw pc toegankelijk zijn.

Voor degenen die bestandshistorisch verleden toestaan, betekent het periodiek bijwerken van uw recordgegevens in OneDrive dat als de unieke recordgegevens zijn verbroken of zoekgeraakt, u ze eenvoudig kunt herstellen. Bovendien krijgt u toegang tot totaal verschillende bestandsvarianten en ontdekt u deze om op te lossen welk model u wilt herstellen.

5. Haal plezier uit overmatige veiligheid

Omdat Office365 het populaire alternatief is voor veel organisaties over de hele wereld, is OneDrive privacybewust. Daarom heeft Microsoft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat uw recordgegevens altijd veilig blijven, van opslag tot delen.

Via het OneDrive-beheerdershart heeft Microsoft u talloze methoden geleverd om uw populairste deelkeuzes te configureren wanneer u binnen een bedrijf deelt. U kunt bijvoorbeeld op 3 manieren oplossen in hoeverre u hyperlinks mag delen.

  • deelbaar: levert invoer aan iedereen die de hyperlink bezit.
  • Binnen, Deelt het bestand uitsluitend met mensen binnen een bedrijf.
  • Op het eerste gezicht levert de toegang tot uitsluitend bepaalde mensen die door de persoon zijn vermeld.

Voor extern delen kunt u besluiten om uw bestand op 4-manieren te delen, van meest toegestane tot minst toegestane.

  • iedereen: Iedereen met de hyperlink kan het bestand invoeren zonder zich aan te melden bij OneDrive.
  • Nieuwe en huidige externe klanten: Externe klanten met de hyperlink moeten eerder worden aangemeld bij OneDrive dan dat ze toegang hebben tot de hyperlink.
  • huidige externe persoon: alleen externe klanten die worden herkend door de vermelding van uw groep en die de hyperlink hebben, kunnen het bestand invoeren.
  • alleen mensen in uw groep: er is mogelijk geen extern delen toegestaan onder deze configuratie.

Samen met het bovenstaande moet u gebruiken . kan klikken op de knop Superieure instellingen voor extern delen om een vervolgkeuzelijst te openen en uw voorkeuren voor delen te configureren.

Een andere benadering waarop OneDrive uw recordgegevens veilig opslaat, is via de functie Privékluis van OneDrive. Samen met de gebruikelijke privé-protocollen betekent dit dat u uw meest vertrouwelijke records kunt verdedigen. Daarom raden we u aan manieren te ontdekken om Private Vault in OneDrive te gebruiken en het meest effectief uit deze handige privacybeschermende functie te halen.

Is OneDrive gratis?

Tuurlijk wel. Wanneer u een Microsoft-account maakt, krijgt u gratis toegang tot 5 GB OneDrive-opslag. U moet uw ruimte gebruiken voor opslag op elke machine van uw alternatief, omdat er geen beperking is aan de verscheidenheid aan gadgets waarmee het mogelijk werkt. Als u echter extra opslagruimte wilt, wilt u een betaald abonnement aanschaffen.

Er is een selectie van plannen om uit te kiezen. Dit bestaat uit het OneDrive Standalone 100GB-abonnement, geprijsd op $ 19,99 per jaar (of $ 9,99 per 30 dagen), waarmee u toegang krijgt tot 100 GB opslagruimte zonder extra voordelen. Er is bovendien Microsoft 365 Private Het abonnement prijst $ 69,99 per jaar (of $ 6,99 per 30 dagen). Dit biedt 1 TB opslagruimte en biedt u toegang tot premiumopties van OneDrive.

Toch is deze route gewoon niet voor iedereen geschikt. Als u uw keuzes eerder wilt afwegen dan u te committeren aan een cloudopslagplatform, kunt u het beste een aantal van de beste goedkope cloudopslagleveranciers proberen.

Waarom moet je OneDrive selecteren?

Alle vooraanstaande cloudopslagplatforms hebben een belangrijke reden voor zijn of haar aantrekkelijkheid. Het primaire belniveau voor Google Drive is bijvoorbeeld dat het maar liefst 15 GB gratis opslagruimte voor alle klanten biedt. De belangrijkste attractie van OneDrive is dat het naadloos integreert met verschillende functies in Microsoft Workplace 365.

Het maakt het eenvoudig om mappen en recordsdata te delen met mensen buiten en in een expertinstelling door gewoon met de rechtermuisknop op de map / bestandsshare te klikken. U kunt ook recordgegevens delen die zo groot zijn als 250 GB via OneDrive.

Een robuuste behuizing voor OneDrive

Als u op zoek bent naar een opslagleverancier, kan OneDrive zijn waar u naar op zoek bent. Met al zijn opties en zijn redelijk geprijsde plan, waarom zou je het niet eens proberen?

Bron: thecentrenews

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.