Terug naar het overzicht

22 mei 2023

Verbeterde zoekervaring in Microsoft Teams-chats en -kanalen

Microsoft heeft aangekondigd dat er verbeteringen komen voor de zoekervaring in Microsoft Teams-chats en -kanalen. Een nieuw zoekvenster in de zijbalk maakt het eenvoudig om berichten, bestanden en URL’s te vinden die binnen een specifieke chat of kanaal worden gedeeld.

Momenteel heeft de Microsoft Teams-bureaubladapp een zoekbalk in de bovenste navigatiebalk, maar deze beperkt het bekijken van chats en kanalen. Met de nieuwe zoekervaring kunnen gebruikers de zoekresultaten bekijken naast chats en kanalen. Dit werkt ook met pop-outchats in Microsoft Teams.

teams kanaal zoeken

Bron: Microsoft

Microsoft voegt ook een nieuwe knop ‘Zoeken in kanaal’ toe aan het informatievenster van Teams-kanalen. Hiermee kunnen gebruikers contextuele zoekopdrachten uitvoeren en relevante informatie gemakkelijker vinden.

De verbeterde zoekervaring wordt volgende maand uitgerold naar commerciële klanten, terwijl alle overheidsklanten toegang krijgen tot de functie in juli 2023. Daarnaast werkt Microsoft aan het vernieuwen van de kanaalervaring in Microsoft Teams om de betrokkenheid en samenwerking verder te verbeteren.

teams chat zoeken

Bron: Microsoft

Verwacht wordt dat deze nieuwe functies medio juni 2023 beschikbaar zullen zijn.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.