Terug naar het overzicht

30 augustus 2021

PSTN-inbel voor Microsoft Teams-vergaderingen is nu gratis

Voor ondernemingen, bedrijven, frontlinie en overheid.

Naast de recente prijsstijgingen die vorige week werden aangekondigd voor bijna alle Microsoft 365-abonnementen (behalve de hoogste E5-abonnementen), kondigde Microsoft ook goed nieuws aan voor gebruikers van Microsoft Teams.

En sinds deze week kondigt Microsoft aan dat ze onbeperkte inbelmogelijkheden zullen toevoegen voor Microsoft Teams-vergaderingen in de onderneming, het bedrijf, de frontlinie en de overheid…

Wat kost het momenteel?

Op het moment van schrijven is PSTN Audio Conferencing van Microsoft inbegrepen bij Microsoft 365 E5 en Office 365 E5 (gratis), maar vereist een add-on-licentie voor alle andere licenties zoals E3 (de meest voorkomende basislicentie in de meeste organisaties).

De PSTN-licentie voor audioconferenties (add-on) kost momenteel ongeveer £ 3pupm (ongeveer $ 4) en voor zakelijke klanten met een Enterprise Agreement (EA) is er ook een optie om te betalen via Pay Per Minute-facturering.

Hoe zit het met teleconferenties?

In de officiële Microsoft-blog verwijzen ze naar onbeperkte inbelconferenties en praten ze niet specifiek over eventuele wijzigingen in uitbelconferenties waarbij een deelnemer aan een vergadering een gebruiker vanuit een vergadering naar een conferentie belt in plaats van in te bellen.

Volgens het huidige model krijgt elke gebruiker met een licentie 60 minuten per gebruiker per maand die kan worden gebruikt om te bellen naar niet-premium nummers in een van de Zone A-landen. Meer info daarover hier.

Grote waarde of niet?

Microsoft heeft meer dan 300 miljoen betaalde commerciële seats, hoewel minder dan 10% hiervan E5 is, dus het is natuurlijk welkom om deze waarde toe te voegen aan alle Office/Microsoft 365-abonnementen.

Dit, op het oppervlak, is duidelijk goed nieuws en zou een groot aantal organisaties kunnen beïnvloeden (ervan uitgaande dat ze Microsoft Teams gebruiken voor vergaderingen natuurlijk) en meer waarde toevoegen aan de licentie waarvoor ze betalen (prijsstijgingen natuurlijk).

De vraag blijft natuurlijk, zoals in de huidige online wereld hoeveel mensen nog steeds “inbellen” bij conferenties en dit beperkt natuurlijk de andere media en media in teamvergaderingen zoals video, het delen/bekijken van inhoud en co-authoring van apps, maar het is nuttig in situaties waarin u misschien aan het rijden bent, op reis bent of in een gebied met geen of slechte internetverbinding.

Bron: robquickenden

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.