Terug naar het overzicht

07 mei 2023

Probeer nu gratis: Microsoft Designer – Ontdek de kracht van ontwerp

In oktober vorig jaar introduceerde Microsoft een baanbrekende grafische ontwerp-app genaamd Microsoft Designer. Deze app maakt gebruik van de kracht van DALL-E, een geavanceerde kunstmatige intelligentiesoftware ontwikkeld door OpenAI. Na maanden van intensief testen, heeft Microsoft eindelijk de Microsoft Designer-app vrijgegeven voor iedereen om gratis uit te proberen.

Met Microsoft Designer kunnen gebruikers met een Microsoft-account moeiteloos professioneel ogende ontwerpen maken voor sociale media, uitnodigingen, digitale ansichtkaarten, afbeeldingen en meer. Dankzij de generatieve AI-technologie biedt de app schrijfhulp, automatische lay-outsuggesties en handige bijschriften en hashtags om snel en eenvoudig verbluffende ontwerpen te creëren. Bovendien biedt Microsoft Designer ook handige tools om foto-achtergronden te vervangen, ongewenste elementen te verwijderen en lege ruimtes op te vullen.

Hoewel de Microsoft Designer Preview momenteel gratis beschikbaar is, zal dit in de toekomst mogelijk veranderen. Gebruikers zullen naar verwachting een Microsoft 365-abonnement nodig hebben om toegang te krijgen tot alle geavanceerde AI-functies wanneer de app uit de preview-fase komt.

Microsoft benadrukt de kracht en gebruiksvriendelijkheid van Designer: “Beschrijf het ontwerp dat je wilt maken en krijg met één klik ontwerpsuggesties, aangedreven door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie. Probeer bijvoorbeeld ‘Een bericht op sociale media over een zomerconcertreeks’ en zie de magie zelf.”

De toekomst ziet er ook veelbelovend uit voor Microsoft Designer. Het bedrijf heeft aangekondigd dat er plannen zijn om een mobiele app voor Android en iOS te lanceren, zodat gebruikers onderweg kunnen ontwerpen. Op dit moment is de Designer-app alleen beschikbaar als preview-versie voor Microsoft-accountgebruikers. Werkaccounts worden momenteel nog niet ondersteund. De ervaring is momenteel alleen beschikbaar in het Engels, maar Microsoft werkt aan verdere taalondersteuning.

Ontdek de grenzeloze creativiteit met Microsoft Designer en laat de kracht van AI-gestuurde ontwerpen uw verbeelding stimuleren. Meld u aan met uw Microsoft-account en begin vandaag nog met het creëren van verbluffende ontwerpen die indruk maken.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.