Terug naar het overzicht

12 maart 2023

PowerPoint Live-ondertiteling nu beschikbaar in Microsoft Teams Meetings

Microsoft heeft een nieuwe stap gezet om zijn service toegankelijker te maken door ondertiteling uit te rollen in PowerPoint Live voor Microsoft Teams Meetings.

Met de nieuwe functie kunnen PowerPoint-gebruikers ondertitelingsbestanden toevoegen aan PowerPoint-video’s die rechtstreeks vanuit PowerPoint voor Windows en macOS zijn ingesloten. Volgens Microsoft maakt dit de presentaties begrijpelijk voor mensen met gehoorproblemen of wanneer gebruikers zich op lawaaierige plaatsen bevinden. Niettemin is het belangrijk op te merken dat de functie een optionele functie zal zijn voor deelnemers of deelnemers aan vergaderingen.

Ondertiteling inschakelen Bron: Microsoft

Ondertiteling invoegen in PowerPoint Bron: Microsoft

Voor PowerPoint-gebruikers die de video maken, is de nieuwe functie ‘Bijschriften invoegen’ toegankelijk via het afspeellint. Kijkers kunnen het ondertussen activeren door op de knop ondertiteling op de videospeler in PowerPoint Live te klikken.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft inspanningen levert met betrekking tot ondertitelingsmogelijkheden. Enkele van de opmerkelijke eerdere werken in hetzelfde gebied omvatten de toevoeging van systeembrede live-ondertiteling in Windows 11 22H2, waardoor de gebruikers het kunnen toepassen op alle video’s of audio die worden afgespeeld. Microsoft breidt deze functie nu uit in de recente test die is uitgevoerd met zijn Windows Insiders in het Dev Channel. In de onlangs uitgebrachte Build 25300 kondigde het bedrijf uit Redmond aan het te testen in andere Engelse dialecten en een handvol talen, waaronder Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees (Brazilië) en Spaans.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.