Terug naar het overzicht

17 november 2022

Office – U kunt nu uw Word-document delen in de revisiemodus

Als u SharePoint Online en/of OneDrive gebruikt, weet u al dat u uw Office-documenten kunt delen in de lees- of bewerkingsmodus.

Nou, goed nieuws dat je nu ook je Word-document in de revisiemodus kunt delen.

Wat is de revisiemodus?

Wanneer u een document opent dat met u is gedeeld voor controle, wordt u automatisch in de revisiemodus geplaatst.

In de revisiemodus hebt u geen volledig bewerkingsbesturingselement, maar kunt u suggesties aan het document toevoegen in de vorm van opmerkingen of bijgehouden wijzigingen. Documenteigenaren of andere bijdragers die volledige bewerkingsmachtigingen hebben, moeten vervolgens de opname van voorgestelde wijzigingen in het document goedkeuren.

Delen in de revisiemodus maakt het delen van Word-documenten mogelijk met beperkte bewerkingsmogelijkheden, terwijl het automatisch bijhouden van wijzigingen mogelijk is.

revisiemodus

Deze nieuwe mogelijkheid voor delen is beschikbaar in alle clients (Word, webbrowser [SharePoint Online of OneDrive], mobiele toepassingen [SharePoint mobile, OneDrive mobile])

Hoe werkt het?

Als u de modus voor het delen van revisies wilt gebruiken, moet u, afhankelijk van uw standaardopties voor het delen van koppelingen en de gebruikte client, mogelijk de machtiging voor delen wijzigen wijzigen om Bewerken toestaan te selecteren en vervolgens Openen in revisiemodus selecteren

Word koppeling verzenden - Kan weergeven
Word koppeling verzenden - Kan weergeven

Beschikbaarheid

De revisiemodus is beschikbaar voor alle gebruikers in Word voor het web en voor alle gebruikers van bètakanalen, huidige kanalen (preview) en huidige kanalen in Word voor Windows en Word voor Mac.

De mogelijkheid om een document ter controle te delen via de optieKan controleren, wordt uitgerold naar alle Word voor de webgebruikers. Het zal binnenkort ook worden uitgerold naar beta-kanaal, huidig kanaal (preview) en huidige kanaalgebruikers in Word voor Windows en Word voor Mac.

Heb je het nog niet? Het zijn waarschijnlijk wij, niet jij.

Functies worden in de loop van de tijd vrijgegeven om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt. We lichten functies uit die je misschien niet hebt omdat ze langzaam worden vrijgegeven aan grotere aantallen Insiders. Soms verwijderen we elementen om ze verder te verbeteren op basis van uw feedback. Hoewel dit zeldzaam is, behouden we ons ook de mogelijkheid voor om een functie volledig uit het product te halen, zelfs als u als Insider de mogelijkheid hebt gehad om het te proberen.

Beperkingen

Het delen van een document voor controle werkt momenteel alleen voor documenten die zijn opgeslagen in OneDrive/OneDrive voor Bedrijven. Voor documenten die zijn opgeslagen in een SharePoint-bibliotheek, hebben de instellingen voor bestandsmachtigingen voor de bibliotheek voorrang. Dit betekent dat gebruikers met lees-/schrijfmachtigingen voor een document worden geopend in Bewerken, zelfs als een koppeling ter beoordeling met hen is gedeeld.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.