Terug naar het overzicht

02 januari 2023

7 tips voor het kiezen van een beste PowerPoint-presentatieontwerp

Als het gaat om het ontwerpen van de dia’s, ga er dan niet van uit dat je alles uit de kast moet halen, want het is de informatie waarin mensen geïnteresseerd zijn, niet het ontwerp. Een goed, eenvoudig presentatie grafisch ontwerp met een zeer duidelijk lettertype zou uitzonderlijk goed functioneren en worden gewaardeerd door degenen die het proberen te begrijpen.

  1. Maak een basisontwerpsjabloon.

De methode voor de presentatie van de inhoud wordt bepaald door de inhoud, maar consistentie met andere aspecten zoals lettertype, kleuren en achtergrond is vereist gedurende de hele presentatie. Stel contrasterende kleuren voor tekst en achtergrond in die consistent zijn.

  1. Gebruik het juiste lettertype en de juiste grootte.

Kies uw lettertype en grootte met aandacht. Gebruik voor tekst schreefloze lettertypen met een lettergrootte van 32 punten. Alles wat kleiner is, maakt lezen moeilijk. Vermijd het gebruik van volledige kapitalen. Markeer met kleur. Interpunctie moet worden beperkt. Om uw ontwerp gemakkelijk te laten werken, moet u Powerpoint Presentation Services overwegen.

  1. Maak gebruik van foto’s van hoge kwaliteit.

Het gebruik van witruimte op de dia zal het lezen verbeteren. Afbeeldingen mogen niet worden gebruikt om de dia rommelig te maken, tenzij ze waarde toevoegen. Zorg er ook voor dat uw foto’s van hoge kwaliteit blijven wanneer ze op een breder scherm worden geprojecteerd. Over het algemeen mist clipart intensiteit. Als u foto’s van hoge kwaliteit wilt kopen om in uw presentatie te gebruiken, gaat u naar visualspiders.com.

  1. Beperk het gebruik van speciale effecten.

Deze elementen zijn in het begin geweldig, maar ze leiden snel af van je boodschap en worden vermoeiend. Overgangen, fly-ins met tekst, animaties en geluiden kunnen afbreuk doen aan de professionaliteit die u wilt projecteren. Speciale effecten, zoals visuals, moeten de presentatie verbeteren in plaats van afleiden.

  1. Beperk het aantal dia’s tot een minimum.

Beperk het aantal dia’s tot de hoeveelheid tijd die aan de presentatie is toegewezen. Bladeren naar de volgende dia en haasten zich door de presentatie verwart niet alleen het publiek, maar brengt ook zelden uw boodschap over.

  1. Leer hoe u niet-lineair door uw presentatie kunt bladeren.

Met Presentatie grafisch ontwerp kan de presentator vooruit en achteruit over de dia’s navigeren zonder te pauzeren. Oefen in uw presentatie met het navigeren naar voren en naar achteren. Je doelgroep wil misschien een eerdere dia zien of je wilt nu naar iets relevanters gaan.

  1. Lees niet uit of spreek niet tegen uw dia’s.

Gebruik de dia’s om uw opmerkingen te vragen of om u te helpen uzelf te temporiseren, maar lees ze niet. Het publiek is geletterd. Vergeet niet dat uw dia’s er zijn om uw presentatie aan te vullen, niet te vervangen! U moet een verhaal vertellen, uw statistieken illustreren of situaties uitleggen terwijl u alleen trefwoorden op uw dia’s opgeeft.

Bron: visualspiders

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.