Terug naar het overzicht

03 juni 2023

Nieuwe Zoombediening in Voorbeeld voor Microsoft Teams

Microsoft heeft een nieuwe zoombediening functie in voorbeeld vrijgegeven voor Microsoft Teams. Deze update stelt deelnemers in staat om in en uit te zoomen tijdens het bekijken van inhoud op een gedeeld scherm tijdens Teams-vergaderingen en -gesprekken.

Tot nu toe konden alleen deelnemers aan Teams-vergaderingen de ‘pinch to zoom’ beweging gebruiken op trackpads of andere snelkoppelingen om inhoud zoals Excel-spreadsheets of PowerPoint-presentaties te bekijken. De nieuwe zoombediening is een welkome toevoeging voor mensen met een laag gezichtsvermogen of visuele beperking.

Verbeterde Ervaring voor Gebruikers

“Gebruikers in een Teams-oproep of vergadering zullen nu nieuwe knoppen zien om in te zoomen, uit te zoomen en de oorspronkelijke grootte van het gedeelde scherm te herstellen. Dit zal de ervaring van gebruikers bij het bekijken van het gedeelde scherm aanzienlijk verbeteren”, legde het Office Insider-team uit.

Om de zoombediening uit te proberen, zullen IT-beheerders zich moeten aanmelden voor het Microsoft Teams openbare previewprogramma. Ze moeten een updatebeleid configureren in het Microsoft Teams-beheercentrum. Houd er echter rekening mee dat deelnemers aan vergaderingen de zoombediening niet kunnen bekijken tijdens het gebruik van de watermerkfunctie tijdens Teams-vergaderingen.

Zoomen-inschakelen-tijdens-het-bekijken-van-scherm-delen

Zoombediening Beschikbaar voor Desktop- en Webgebruikers

Op het moment van schrijven is de functie alleen beschikbaar in de Microsoft Teams-app voor Windows, macOS en webapp. Het blijft afwachten of Microsoft van plan is om zoombediening toe te voegen aan de Teams mobiele cliënten.

In gerelateerd nieuws, Microsoft bereidt zich voor om later dit jaar de nieuwe Teams 2.0-client de standaardervaring op Windows te maken. Vorige week bevestigde Anupam Pattnaik, Product Lead voor Teams 2.0 bij Microsoft, in de eerste aflevering van de Petri’s UnplugIT podcast dat de app later dit jaar ook in preview naar macOS, het web en andere platforms komt.

Microsoft Teams 2.0 debuteerde in maart 2023 in openbare preview op Windows. De app is vanaf de grond opnieuw opgebouwd om de prestaties te verbeteren en het stroomverbruik op Windows-apparaten te verminderen.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.