Terug naar het overzicht

23 mei 2022

Opnames van Microsoft Teams-vergaderingen – nieuwe opslaglocatie

Video-opnames van teamvergaderingen verschuiven van Microsoft Stream naar OneDrive en SharePoint. Deze wijziging moet ervoor zorgen dat ze gemakkelijker te vinden, te delen en te beheren zijn.

Wat verandert er?

Wanneer u vandaag online vergadert met Microsoft Teams, worden alle gemaakte opnamen opgeslagen in Microsoft Stream, de video-opslag- en streamingservice van Microsoft 365. De opname van de vergadering is ook te vinden in de chat van de vergadering. Alle deelnemers aan de vergadering hebben toegang tot de opname op Stream.

Vanaf 7 juli worden alle nieuwe vergaderingsopnamen opgeslagen in OneDrive of SharePoint in plaats van Stream. De opnames zijn gemakkelijker te vinden, te delen en te beheren, omdat het deelproces hetzelfde zal zijn als elk ander bestand in OneDrive / SharePoint (bijvoorbeeld Word / Excel-documenten).

Opname van vergaderingen wordt nog steeds gevonden in de chat van de vergadering, maar de opslaglocatie is afhankelijk van het type vergadering (zie hieronder).

Wanneer zal deze verandering plaatsvinden?

uit 7þ In juli worden alle nieuwe vergaderingsopnamen opgeslagen in OneDrive en SharePoint.

Locaties opslaan, afhankelijk van het type vergadering

Er zijn drie soorten vergaderingen die u kunt houden met Microsoft Teams. Opname van vergaderingen wordt opgeslagen in OneDrive of SharePoint.

Standaard vergadering

Dit wordt gepland met Outlook of Teams. Er wordt een koppeling voor een Teams-vergadering toegevoegd aan de uitnodiging. Alleen degenen met de link naar de vergadering kunnen aanwezig zijn. Wanneer de vergadering is voltooid, vinden degenen die Teams gebruiken deze in de chat van de vergadering.

 • Een standaardvergaderingsopname wordt opgeslagen in OneDrive. Het wordt opgeslagen in een map met de naam Recordings.
 • De persoon die de opname start, wordt verantwoordelijk voor het opnamebestand. Ze hebben de opname opgeslagen in hun OneDrive. 
 • De opname wordt automatisch gedeeld met de aanwezigen
 • Open de opname vanuit de chatfeed van de vergadering.
 • Als u de opname wilt delen met deelnemers van buiten uw organisatie, moet de persoon die de opname heeft gestart het bestand delen. Het wordt aanbevolen om de optie ‘Delen met specifieke mensen’ te kiezen en de e-mailadressen van de deelnemers toe te voegen.

Kanaalvergadering

Een kanaalvergadering is een vergadering die is gepland binnen een kanaal in een Microsoft-team. Kanaalvergaderingen kunnen worden bijgewoond door iedereen in het team dat het kanaal host. Kanaalvergaderingen zijn ideaal voor een team dat alle gesprekken, documenten en activiteiten met betrekking tot de vergadering bij elkaar wil houden binnen het team.

 • Een opname van een kanaalvergadering wordt opgeslagen op het tabblad Bestanden voor het kanaal, binnen het team. Het wordt opgeslagen in een map met de naam Recordings. 
 • De opname wordt automatisch gedeeld met de deelnemers van het team en elk teamlid.
 • Teamleden hebben toegang tot de opname vanuit de chatfeed van de vergadering of door naar Bestanden en de map Opnamen voor het kanaal te gaan.
 • Als u de opname wilt delen met anderen binnen uw organisatie, moet het opnamebestand worden gedeeld met behulp van de opties voor het delen van bestanden.
 • Gebruik Iedereen in uw organisatie toestaan als u wilt dat iemand in uw organisatie de opname kan bekijken.
 • Gebruik ‘Delen met specifieke mensen’ als u wilt beperken wie de opname kan bekijken.

Ad-hocvergadering (Meet Now)

Deze vergadering kan beginnen wanneer u nu een telefonische vergadering wilt maken. In Microsoft Teams gebruik je de knop Nu vergaderen in de agenda-app. Of wanneer je in een 1 op 1 gesprek zit en meer mensen toevoegt aan de vergadering.

 • Wanneer Meet Now wordt gestart vanuit de agenda-app, wordt de opname opgeslagen in OneDrive. Dit is dezelfde ervaring als voor een standaard vergadering.  
 • Wanneer een Meet Now wordt gestart vanuit een kanaal in een team, wordt de opname opgeslagen in de bestanden voor het kanaal, binnen het team. Dit is dezelfde ervaring als een kanaalvergadering.

Meer informatie over deze wijziging vindt u hier De nieuwe versie van Microsoft Stream – Microsoft Stream | Microsoft Documenten 

Bron: isnews

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.