Terug naar het overzicht

18 maart 2022

Openbare preview van gedeelde kanalen van Microsoft Teams Connect

Samenvatting van berichten

Gedeelde kanalen van Teams Connect worden de komende weken uitgerold naar een openbare preview. Gedeelde kanalen is een nieuw kanaaltype, naast de bestaande standaard- en privékanaaltypen. Gedeelde kanalen stellen gebruikers in staat om naadloos samen te werken met interne en externe partners buiten de grenzen van een team.

Nodig individuen of hele teams uit voor een gedeeld kanaal. Deze kunnen afkomstig zijn van uw organisatie of van een externe Azure AD-organisatie. Eenmaal toegevoegd aan een gedeeld kanaal hebben externe gebruikers rechtstreeks vanuit hun Teams-account toegang tot het kanaal zonder van organisatie te hoeven wisselen. Externe samenwerking is standaard uitgeschakeld.

Dit bericht is gekoppeld aan Microsoft 365 Roadmap ID 70766

Wanneer dit zal gebeuren:

We zullen dit eind maart beginnen uit te rollen en verwachten begin april klaar te zijn.

Hoe dit van invloed is op uw organisatie:

Gedeelde kanalen worden uitgerold als onderdeel van het openbare preview-programma van Teams. Teameigenaren die zijn ingeschreven voor het openbare preview-programma van Teams, zien gedeelde kanalen als een extra kanaaltype tijdens het maken van een kanaal. Ze kunnen het kanaal delen met iedereen in de Tenant.

Meer informatie over gedeelde kanalen vind je op Naadloze externe samenwerking met gedeelde teams Connect-kanalen

Belangrijke bijschriften 

  • Elk gedeeld kanaal wordt ondersteund door een speciale SharePoint-siteverzameling. We hebben de SharePoint-beheerervaring verbeterd om u te helpen sitesverzamelingen die zijn gekoppeld aan gedeelde en privékanalen beter te beheren.
  • Gedeelde kanalen ondersteunen zowel nu vergaderen als geplande vergaderingen, waardoor het team eenvoudig bij elkaar kan worden gebracht.
  • Gedeelde kanalen ondersteunen tabbladen en connectors. Ondersteuning voor bots, berichtextensies en LOB-apps ondersteunen in de maak.
  • Graph API’s en PowerShell-cmdlets zijn bijgewerkt om gedeelde kanalen te ondersteunen.
  • Gedeelde kanalen ondersteunen een volledig scala aan Microsoft 365-mogelijkheden voor informatiebeveiliging: eDiscovery, juridische bewaring, informatiebarrières, retentie, DLP, auditlogboeken en communicatiecompliance.

Externe samenwerking in gedeelde kanalen wordt mogelijk gemaakt door Azure AD B2B direct connect, een nieuwe manier om samen te werken met andere Azure AD-organisaties. Met B2B Direct Connect hoeft u de externe gebruiker niet als gast in uw organisatie toe te voegen. Met het toegangsbeleid voor meerdere tenants kunnen beheerders B2B direct verbinden voor hun organisatie. Een gedeeld kanaal kan worden gedeeld met zoveel organisaties die kunnen worden opgegeven in het azure AD-toegangsbeleid voor meerdere tenants. Externe samenwerking is standaard uitgeschakeld.

Modify inbound access settings Azure

Wat u moet doen om u voor te bereiden:

Je kunt deelnemen aan de openbare preview van gedeelde kanalen door je in te schrijven voor het openbare preview-programma van Teams

Als je al deel uitmaakt van het openbare preview-programma van Teams, hoef je niets te doen. U kunt overwegen uw openbare preview-gebruikerstraining bij te werken; het op de hoogte brengen van uw helpdesk; en het bijwerken van je beleid op gebruikersniveau rond het maken van gedeelde kanalen.

U kunt gedeelde kanalen en externe samenwerking voor uw organisatie beheren via het beleid dat wordt beheerd via het Teams-beheercentrum of via PowerShell (New-CsTeamsChannelsPolicy).

  • Wie kan gedeelde kanalen maken (-AllowSharedChannelCreation)
  • Wie kan externe gebruikers uitnodigen voor een gedeeld kanaal (–AllowChannelSharingToExternalUser)
  • Wie kan deelnemen aan een extern gedeeld kanaal (-AllowUserToParticipateInExternalSharedChannel)

Bron: bvoip

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.