Terug naar het overzicht

09 april 2023

Ontdek hoe Microsoft Teams Telefoonhybride werken mogelijk maakt

Communicatie en samenwerking zijn essentieel voor elk bedrijf om efficiënt te kunnen werken. Met de opkomst van werken op afstand is het nog belangrijker dat teams verbonden kunnen blijven en effectief kunnen communiceren vanaf elke locatie waar ze moeten zijn. Microsoft Teams Telefoon biedt een cloudtelefoonsysteem met geavanceerde functies om hybride werkomgevingen mogelijk te maken door veilige, betrouwbare en compatibele communicatieoplossingen te bieden.

Als Partner bij Microsoft kan ALTA-ICT organisaties helpen de effectiviteit van Microsoft Teams Telefoon te maximaliseren door gebruik te maken van de geavanceerde functies, zoals Microsoft Phone Plans voor spraakoproepservices en Microsoft Phone System for cloud PBX (Private Branch eXchange) mogelijkheden. Microsoft Teams Telefoon biedt naadloze integratie met Microsoft 365, zodat gebruikers vanaf elk apparaat vergaderingen kunnen houden met behulp van audio-, video- en chatmogelijkheden.

In deze blog vind je:

📞 Wat is Teams Telefoon?

🕹️ Samenwerkingstool voor een hybride wereld

🔔 Telefoonvereisten, opties en licenties voor Teams

📢 Volgende stap: Teams Telefonische implementatie

Wat is Teams Telefoon?

Microsoft Teams Telefoon (voorheen Microsoft Teams Calling genoemd) is een cloudgebaseerd telefoonsysteem. Dit Teams-telefoonsysteem kan worden gebruikt voor zowel interne als externe communicatie, zodat gebruikers vanaf elke locatie met internettoegang kunnen bellen en gebeld kunnen worden. Met Microsoft Teams Telefoon hebben bedrijven de mogelijkheid om hun communicatie-instellingen aan te passen om naleving van de beveiliging te garanderen, terwijl ze nog steeds effectief kunnen samenwerken en communiceren met uw team.

Waarom gebruiken bedrijven Teams Telefoon?

Microsoft Teams Telefoon biedt een veilig en betrouwbaar telefoonsysteem voor bedrijven. Met Teams Telefoon hebben bedrijven toegang tot geavanceerde functies zoals gespreksroutering, voicemail-naar-teksttranscriptie, videoconferenties en meer. Microsoft Teams Phone kan ook eenvoudig worden geïntegreerd met Microsoft Office 365 en Microsoft Exchange, zodat gegevens veilig toegankelijk zijn vanaf elke locatie. Microsoft Teams Telefoon helpt bedrijven ervoor te zorgen dat hun communicatie veilig, betrouwbaar en voldoet aan alle beveiligingsvoorschriften.

Misschien bent u geïnteresseerd in deze blogs:

Edge’s AI-beeldgenerator van Microsoft is nu beschikbaar voor iedereen

Ontdek de voordelen van de nieuwe Microsoft 365 Copilot AI-tool voor OneNote

Microsoft’s autopatch-service update kan IT-problemen veroorzaken

Samenwerkingstool voor een hybride wereld

Microsoft Teams Telefoon biedt een aantal functies die teamwerk op afstand kunnen verbeteren door samenwerking en communicatie tussen teamleden mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

📱 Spraak- en videogesprekken: met Microsoft Teams Telefoon kunnen gebruikers overal spraak- en videogesprekken voeren met hun teamleden, waardoor realtime communicatie en samenwerking mogelijk is. Gebruikers kunnen tijdens een gesprek ook schakelen tussen apparaten, zoals van hun computer naar hun mobiele telefoon, zonder het gesprek te verstoren.

👨 💻 Virtuele vergaderingen: Met Teams Telefoon kunnen gebruikers virtuele vergaderingen plannen en hosten met hun teamleden, waardoor face-to-face communicatie en samenwerking mogelijk is. Gebruikers kunnen ook hun schermen, bestanden en presentaties delen tijdens de vergadering.

🛠️Hulpprogramma’s voor samenwerking: Microsoft Teams Telefoon bevat een reeks samenwerkingstools, zoals chatten, bestanden delen en whiteboard, waarmee teamleden in realtime aan projecten en taken kunnen werken.

🖇️ Integratie met andere Microsoft-producten: Teams Telefoon integreert met andere Microsoft-producten zoals Outlook en SharePoint, waardoor gebruikers toegang hebben tot hun e-mails, bestanden en documenten zonder het Teams-platform te verlaten.

📼Oproepopname en transcriptie: Teams Telefoon bevat functies voor het opnemen en transcriptie van gesprekken, waarmee gebruikers hun oproepen kunnen opnemen en transcriberen voor toekomstig gebruik.

🕹️ Aanpassing: met Teams Telefoon kunnen gebruikers hun ervaring aanpassen met een reeks integraties en add-ons van derden, zoals bots, apps en workflows, die de productiviteit en samenwerking kunnen verbeteren.

Telefoonvereisten, opties en licenties voor Teams

Microsoft Teams Telefoon vereist een Microsoft 365 Business-abonnement of Microsoft Exchange Online-abonnement om de service te gebruiken. Microsoft Teams Telefoon vereist ook dat elke gebruiker een toegewezen Microsoft 365-account of Exchange Online-postvak heeft om oproepen te kunnen plaatsen en ontvangen. Microsoft Teams Telefoon is compatibel met de meeste bureautelefoons, mobiele telefoons, tablets, computers en andere apparaten, waardoor het gemakkelijk is om verbonden te blijven, ongeacht waar u zich bevindt. Meer informatie over het abonnement en het abonnement voor Microsoft Teams Phone vindt u hier.

Verschillende opties voor het hosten van Teams-telefoon

Microsoft Teams Telefoon maakt het verbinden met mensen eenvoudiger en efficiënter dan ooit tevoren en biedt een scala aan functies die samenwerking en effectieve communicatie bevorderen. Microsoft Teams Telefoon biedt twee opties voor het hosten van het telefoonsysteem: carrier-hosted of Microsoft-hosted. Carrier-hosted is een traditionele PBX(Private Branch eXchange)-service, terwijl Microsoft-hosted een cloudgebaseerde oplossing is. Microsoft Teams Phone kan op beide manieren worden gebruikt, zodat gebruikers kunnen kiezen welke het beste past bij de behoeften van hun organisatie.

👨 💼 Carrière-gehoste oplossing: Microsoft Teams Telefoon carrier-gehoste oplossing biedt een aantal functies en voordelen, zoals schaalbaarheid, draagbaarheid, kwaliteitsborging en kostenefficiëntie. Carrier-hosted oplossingen zijn betrouwbaar, veilig en voldoen aan veel beveiligingsvoorschriften.

🏢 Door Microsoft gehoste oplossingen: dit is ideaal voor bedrijven die een betrouwbaar telefoonsysteem willen met minimale investeringen vooraf en maximale schaalbaarheid. Door Microsoft gehoste oplossingen bieden functies zoals oproeproutering, voicemail-naar-teksttranscriptie, videoconferenties, contactcentermogelijkheden en meer.

Microsoft Teams-telefoonlicenties

Microsoft Teams Telefoon biedt een verscheidenheid aan licentieplannen om aan de behoeften van elke organisatie te voldoen. Teams Telefoon kan worden gebruikt met Microsoft 365 Business-, Microsoft Enterprise E3/E5-, Microsoft Exchange Online- of Microsoft Office 365-abonnementen. Teams Phone biedt ook een Essential-abonnement met basisfuncties zoals oproeproutering, voicemail-naar-teksttranscriptie, telefonische vergaderingen en meer. Microsoft Teams Phone biedt gebruikers de flexibiliteit om een abonnement te kiezen dat het beste past bij de behoeften van hun organisatie. Ontdek hier hoe ProServeIT u kan helpen met uw Microsoft Teams-ervaring.

Volgende stap: Teams Telefonische implementatie

De aanschaf van Microsoft Teams Telefoon is slechts de eerste stap in het instellen van uw cloudtelefoonsysteem. Microsoft biedt ook een aantal andere bronnen en services om u te helpen snel en eenvoudig aan de slag te gaan. Als  Partner bij Microsoft kan ALTA-ICT hulp bieden bij implementatie, configuratie, probleemoplossing en meer. Ontdek of Microsoft Teams Telefoon de juiste oplossing is voor uw organisatie met ALTA-ICT.

Bron: proserveit

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.