Terug naar het overzicht

22 augustus 2022

OneDrive krijgt een nieuwe startpagina voor zijn 15e verjaardag

Om 15 jaar opslag van bestanden in de cloud te vieren, kreeg OneDrive een nieuwe look.

Wat u moet weten

  • OneDrive wordt deze maand 15 jaar oud en Microsoft heeft een heleboel nieuwe functies om de gelegenheid te vieren.
  • In de komende maanden wordt een nieuwe OneDrive Home-ervaring uitgerold met een vernieuwde recente weergave, een kolom Activiteit en ondersteuning voor het vastmaken van documentbibliotheken aan de sectie Snelle toegang.
  • Microsoft werkt ook aan een intuïtieve deelervaring voor Office-apps, OneDrive, SharePoint en Teams.

OneDrive wordt deze maand 15 jaar oud. In zijn anderhalf decennium van zijn bestaan heeft het cloudopslagplatform veel namen, interfaces en updates gehad. Nu heeft Microsoft aangekondigd de volgende golf van plannen voor OneDrive. De service krijgt de komende maanden een nieuwe OneDrive Home-ervaring, een bijgewerkte samenwerkingservaring en een nieuwe manier om inhoud te delen met vrienden en familie.

Microsoft heeft de OneDrive Home-ervaring opnieuw ontworpen met het oog op het hervatten van het werk. Het beschikt over een bijgewerkte recente weergave die het sorteren van bestanden op type ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld op de word-knop klikken om .docx bestanden te zoeken of op de Excel-knop om .xlsx documenten te bekijken.

In een nieuwe kolom Activiteit in OneDrive worden de meest recente, ongeziene bewerkingen en opmerkingen voor documenten weergegeven. Die kolom Activiteit wordt ook weergegeven in de weergave Mijn bestanden, waarin @mentions, opmerkingen en toegewezen taken van bijdragers worden weergegeven.

OneDrive kreeg ook ondersteuning voor het vastmaken van documentbibliotheken aan de sectie Snelle toegang om de navigatie te vereenvoudigen.

OneDrive Home moet in de “komende maanden” worden uitgerold, aldus Microsoft. De bijgewerkte landingservaring voor OneDrive voor het web wordt verzonden naar OneDrive voor werk- en schoolgebruikers.

PowerPoint in Microsoft Teams.png
Bron: Microsoft

Microsoft 365-apps die met OneDrive werken, bieden nu allemaal een consistente ervaring voor samenwerking. Microsoft is deze reis begonnen terug in juni 2021. Het bedrijf heeft ook een uniforme bestandservaring gebouwd die zich uitstrekt over OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams.

Microsoft heeft ook details gedeeld over de nieuwe OneDrive-fotoverhaalervaring. Het bedrijf is onlangs begonnen met het testen van de mogelijkheid om een privéfeed te delen die alleen wordt weergegeven voor mensen die een uitnodiging hebben ontvangen – denk aan Instagram Stories, maar voor een specifieke groep mensen. Het is nu beschikbaar in Australië op OneDrive voor Android en iOS en in webbrowsers. Het moet in 2022 worden uitgerold naar de Verenigde Staten en andere regio’s.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.