Terug naar het overzicht

16 mei 2023

Onderteken PDF’s eenvoudig op je telefoon met Microsoft 365

De Microsoft 365-app, voorheen bekend als de Office-app, is de centrale hub voor de online services van Microsoft op iPhone-, iPad- en Android-apparaten. En nu introduceert Microsoft verbeterde PDF-ondersteuning voor de app.

Met de mobiele Microsoft 365-app kun je nu PDF’s ondertekenen, inclusief de mogelijkheid om je initialen en volledige handtekening op te slaan voor toekomstig gebruik. Of je nu een belastingdocument, huurovereenkomst, contract of ander belangrijk PDF-document moet ondertekenen, de app heeft het allemaal voor je. Bovendien worden alle bijlagen en alleen-lezen bestanden die je opent en ondertekent automatisch opgeslagen in een speciale map voor ondertekende documenten.

Met de recente update kun je een PDF openen en vervolgens “Meer” selecteren, gevolgd door “PDF ondertekenen”. Je kunt aangeven waar je wilt ondertekenen, en vervolgens kun je kiezen uit je opgeslagen handtekeningen of er een nieuwe aanmaken. Daarna kun je de handtekening op de pagina naar wens verplaatsen en het formaat ervan aanpassen, waarbij alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen.

Sign-PDF-Mobile-Microsoft365

Deze functionaliteit werkt ook voor PDF’s die niet zijn opgeslagen in OneDrive of een andere gesynchroniseerde locatie. Of het nu gaat om een bijlage die je opent vanuit een e-mailapp of een gedownload bestand van internet, de Microsoft 365-app slaat de gewijzigde versie op in een speciale map genaamd “Ondertekende PDF” in de documentenmap van je apparaat.

De mogelijkheid om PDF’s te ondertekenen is momenteel beschikbaar voor Microsoft 365 Insiders in versie 2.72 (Build 23041202) van de iPhone-app en versie 16.0.16327.20270 van de Android-app. Zodra eventuele bugs zijn opgelost, zal de functionaliteit worden uitgerold naar alle gebruikers. Met de vernieuwde Microsoft 365-app wordt het ondertekenen van PDF’s op je telefoon een eenvoudige en handige taak.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.