Terug naar het overzicht

10 mei 2022

Nieuwe functies aangekondigd voor Microsoft Teams Essentials

Met als doel het voor kleine en middelgrote bedrijven (mkb) makkelijker te maken om zich aan te passen aan een hybride werkcultuur, rolt techgigant Microsoft drie nieuwe functies uit op Teams.

De nieuwe functies zijn ‘Vergaderingen plannen op mobiel’, ‘Chat met iedereen’ en ‘Google Agenda-integratie‘.

“De meesten van ons hebben zich aangepast aan hybride werk, en hoewel het hier is om te blijven, komt het met zijn uitdagingen. Vooral kleine bedrijven hebben op maat gemaakte oplossingen nodig om hen te helpen gedijen in een dynamische werkomgeving,” zei het bedrijf in een verklaring.

“Productiviteitstools en -functies, met name die gericht op samenwerking en verbeterde communicatie, maken het voor kmo’s gemakkelijker om samen te werken.

De ultieme samenwerkingstool – Microsoft Teams Essentials heeft 3 nieuwe functies geïntroduceerd om mkb-bedrijven in staat te stellen meer te bereiken, “voegde het eraan toe.

Met de nieuwste update kunnen Teams-gebruikers nu vergaderingen op mobiel plannen vanuit de agenda of zelfs het chatvenster. Door nu ook het volledige e-mailadres of telefoonnummer van de gewenste ontvanger in te voeren en een 1:1- of groepschat te starten, kunnen gebruikers communiceren met mensen buiten hun organisatie zonder dat de huurder hoeft te veranderen.

“Gebruikers kunnen niet alleen sneller samenwerken en de relaties met externe partners versterken, ze kunnen dit ook doen met meerdere controles in een veilige omgeving”, aldus het bedrijf.

De Google-agenda-integratie is een one-stop-shop voor het beheren van uw planningen en vergaderingen en vervangt de bestaande Teams-agenda door Google Agenda, hoewel gebruikers op elk gewenst moment kunnen terugschakelen.

Blog: maeeshat

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.