Terug naar het overzicht

13 januari 2022

Microsoft Teams zakelijk chatten met Persoonlijke accounts binnenkort beschikbaar

Als het aan Microsoft lag, zouden we allemaal Microsoft Teams gebruiken voor al onze berichten, waarbij het bedrijf de zakelijke samenwerkingsservice pusht voor persoonlijk gebruik in Windows 11.

Microsoft heeft gewerkt aan de mogelijkheid voor zakelijke gebruikers om met persoonlijke accountgebruikers te chatten, na het vrijgeven van de functie in Preview in november 2021. Het was de bedoeling om het voor het einde van het jaar uit te rollen, maar het is nu uitgesteld tot januari 2022, waarbij het bedrijf zegt:

“Met deze update kunnen Teams-gebruikers in uw organisatie een 1:1- of groepschat starten met Teams-gebruikers die hun persoonlijke accounts gebruiken en vice versa.”

Zakelijke gebruikers kunnen nu via e-mail of telefoonnummer verbinding maken met persoonlijke gebruikers en een chat starten op desktop, internet en mobiel. Bestandsoverdracht is echter niet toegestaan.

De functie is standaard ingeschakeld, maar als bedrijven dit ongewenst vinden, kunnen ze de functie uitschakelen voor individuele gebruikers of voor het hele bedrijf.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.