Terug naar het overzicht

30 juni 2022

Microsoft Teams voegt nieuwe webfuncties toe voor kleine bedrijven

Microsoft heeft een grote update voor Teams op het web aangekondigd die gericht is op kleine en middelgrote bedrijven. De nieuwste release brengt een aantal langverwachte functies die al beschikbaar zijn in de desktopversies van Microsoft Teams.

Allereerst heeft Microsoft aangekondigd dat ondersteuning voor aangepaste achtergronden nu beschikbaar is voor alle webgebruikers. Microsoft Teams introduceerde de achtergrondeffectenfunctie voor desktopgebruikers voor het eerst in 2020. Hiermee kunnen gebruikers hun rommelige achtergronden vervagen of kiezen uit vooraf ingestelde achtergrondafbeeldingen tijdens videogesprekken en vergaderingen.

De Microsoft Teams-webapp biedt nu Live Captions met sprekerattributie in 27 nieuwe gesproken talen. De lijst met nieuw toegevoegde talen omvat Duits, Hindi, Japans en Portugees (Brazilië). De functie is ontworpen om Teams-vergaderingen inclusiever te maken voor deelnemers met verschillende niveaus van taalvaardigheid of gehoorstoornissen.

Microsoft-Teams-Live-Transcript
Live transcriptie

Microsoft Teams op het web heeft ook live transcriptie-ondersteuning in alle talen geïntroduceerd. Met de live transcriptiefunctie kunnen deelnemers een geschreven record van de gesproken tekst tijdens een Teams-vergadering in realtime zien. De tekst verschijnt naast de videofeed met de naam van de spreker en een tijdstempel. Het helpt mensen die de vergadering hebben gemist of te laat zijn gekomen om belangrijke discussies in te halen.

Microsoft Teams op het web krijgt CART-ondertitelingsondersteuning

Ten slotte heeft Microsoft ondertiteling voor communicatietoegang voor realtime vertaling (CART) toegevoegd aan zijn web-app. Met de service kunnen deelnemers realtime bijschriften zien die afkomstig zijn van een externe provider in het vergaderingsvenster. CART-ondertiteling is een alternatief voor de AI-aangedreven live-ondertiteling die beschikbaar is in Teams en organisatoren kunnen ze inschakelen via de vergaderopties.

CART-ondertiteling

Naast deze webgerichte updates heeft Microsoft ook enkele verbeteringen uitgebracht voor de desktopversie van Teams. Met de app kunnen gebruikers nu berichten, notities, afbeeldingen, video’s en bestanden naar zichzelf sturen. Microsoft Teams heeft ook nieuwe AI-gebaseerde functies ontvangen om de vergader- en belervaring te verbeteren, en u kunt meer details vinden in ons vorige bericht.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.