Terug naar het overzicht

13 mei 2022

Microsoft Teams – Verschillen tussen Teams versus kanalen

Bedrijven moeten tegenwoordig volledig digitaal zijn om de productiviteit te maximaliseren. Steeds vaker gebruiken bedrijven samenwerkingsplatforms om teamcohesie in verschillende tijdzones te vergemakkelijken en te behouden. Microsoft Teams geeft medewerkers de tools om effectief te communiceren vanaf verschillende locaties en apparaten zonder berichten achter te laten. Maar gebruikers die nieuw zijn bij Microsoft Teams kunnen het moeilijk vinden om de verschillen tussen Teams versus kanalen te begrijpen.

Het gebruik van Microsoft Teams biedt uw bedrijf de volgende voordelen:

  • Verbeter de productiviteit
  • Verhoog de betrokkenheid van medewerkers
  • Stel uw medewerkers in staat om flexibeler te zijn
  • Verlaag de kosten
Microsoft Teams

Je bent misschien bekend met Slack en bent gemigreerd naar Teams; dit artikel helpt je de verschillen tussen Teams en Kanalen in Microsoft Teams te begrijpen.

Teams in Microsoft Teams

Een team in Microsoft Teams is een groep mensen die zijn toegewezen om samen aan projecten te werken. Een team bestaat uit kanalen waar je kunt communiceren met je teamgenoten. Elk team heeft standaard een ‘Algemeen’ kanaal en map en elk kanaal richt zich op specifieke projecten, onderwerpen of afdelingen.

Er zijn twee soorten kanalen in een team: openbaar (voor iedereen toegankelijk) en privé (gesprekken met een specifieke groep mensen).

Kanalen in Microsoft Teams

Het is in kanalen waar daadwerkelijk werk plaatsvindt dat teams:

  • Chat via tekst, audio en video
  • Bestanden delen
  • Bestanden opslaan
  • Samenwerken aan bestanden
  • Apps toevoegen

Er wordt een nieuwe map gemaakt in een team in de hoofdmap van Teams/Groepen wanneer een nieuw kanaal wordt gemaakt. Het delen van bestanden binnen Teams-kanalen werkt op deze manier.

Je kunt maximaal 200 kanalen in een team maken en dit aantal omvat kanalen die je hebt gemaakt en vervolgens hebt verwijderd.

Een kanaal vastmaken of losmaken

Ga naar de naam van een kanaal en klik op het pictogram Meer opties Meer opties> vastmaken om het vast te maken. Hierdoor blijft het kanaal bovenaan je favorietenlijst staan. Kies het gewoon opnieuw en maak het los als je van gedachten verandert.

MicrosoftTeams

Gesprek exporteren vanuit Teams

Met Microsoft Teams Export API’s kun je 1:1, groepschat, vergaderchats en kanaalberichten exporteren. Je kunt Teams Export API’s gebruiken om chat uit Teams te extraheren als je bedrijf ze nodig heeft.

U moet zich aanmelden met uw Microsoft-account om toegang te krijgen tot de pagina Exporteren. Kies of je je gesprekken, bestanden of beide wilt downloaden en klik vervolgens op Verzoek indienen. Klik op Doorgaan wanneer daarom wordt gevraagd.

Microsoft Teams export my data

Verschillen tussen Microsoft Teams versus kanalen

De onderstaande tabel toont de belangrijkste verschillen tussen Microsoft Teams en Channels:

TeamsKanalen
Bevat alleen kanalenBevat tekst-, audio- en videogesprekken waarin u apps als tabbladen kunt toevoegen en bestanden kunnen worden gedeeld en samengewerkt met teamleden.
Een enkel team kan 200 kanalen hebben.Het privékanaal van Microsoft Teams is beperkt tot 250 leden en het openbare kanaal tot 10.000 leden.
Als u een team verwijdert, worden ook de onderliggende kanalen verwijderd.Als je een kanaal verwijdert, worden ook de chat en bestanden verwijderd die specifiek zijn voor het kanaal.
Elk team heeft standaard een ‘Algemeen’ kanaal.Elk kanaal richt zich op een bepaald project, onderwerp of afdeling.
Een lijst met beheerdersbesturingselementen omvat Kanaal toevoegen, Lid toevoegen, Team beheren, Een koppeling naar het team ophalen, Team bewerken, Het team verlaten, Het team verwijderen en Tags beheren.Een lijst met beheeropties omvat Pin, Verbergen, Kanaalmeldingen, Kanaal beheren, Kanaal bewerken, Kanaalkoppeling ophalen, Het e-mailadres ophalen, Het kanaal verwijderen en Connectors.

Bron: cloudfuze

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.