Terug naar het overzicht

16 november 2022

Microsoft Teams Rooms voor Androids versus Windows

We adopteren Microsoft Teams Rooms – Wat zijn de belangrijkste overwegingen voor ‘Android versus Windows’?

Ah, de schijnbare constante in een steeds veranderend Microsoft Teams Rooms-landschap: de vraag: “Windows of Android?”

Nadat u Microsoft Teams als uw vergaderplatform hebt gekozen, hebt u nu de taak om uw vergaderruimten uit te rusten met de juiste Teams Rooms-apparaten en -configuraties. Er zijn zoveel variabelen die mogelijk de beslissingen die binnen deze taak worden genomen, zullen sturen, zoals functievereisten, kamergroottes, OPTIES VOOR OEM-apparaatbeheer, enz. Hoewel er voortdurend nieuwe apparaten en ruimtesystemen op de markt verschijnen en een groeiende reeks opties in dit ecosysteem bieden, is het enige dat bij alle klanten gebruikelijk lijkt te zijn, de noodzaak om de kwestie van Windows-gebaseerde Microsoft Teams Rooms versus Android-gebaseerde Teams Rooms te ontrafelen. Dus – hoe begin je door dit beslissingspunt te waden?

Wat is een op Windows gebaseerd Teams Rooms-systeem?

Laten we beginnen met enkele basisprincipes. De eerste “ruimtesystemen” die werden gecertificeerd als Teams Rooms Systems waren Windows-gebaseerde systemen; er waren geen android-gebaseerde ruimtesystemen toen deze categorie gecertificeerde-voor-Teams-apparaten werd gemaakt. Dit was te wijten aan verschillende factoren, waaronder het feit dat Microsoft het Windows-besturingssysteem bouwt, evenals een overvloed aan tools voor het beheren en besturen van apparaten die het Windows-besturingssysteem uitvoeren. Dit was natuurlijk een natuurlijk startpunt.

De kenmerken van een Windows-gebaseerde Microsoft Teams Rooms omvatten traditioneel het volgende:

• De Microsoft Teams Room draait een versie van het Windows IoT-besturingssysteem.
• Het Windows-besturingssysteem draait op een afzonderlijke pc met een kleine vormfactor (van verschillende pc-OEM’s).
• Het systeem heeft afzonderlijke, modulaire componenten, waaronder een camera voor video in de kamer, microfoons en luidsprekers voor audio in de kamer, een aanraakscherm voor vergaderbediening en 1 – 2 displays aan de voorkant van de kamer voor het bekijken van deelnemers en inhoud op afstand.
• Alle componenten (behalve beeldschermen) ondergaan strenge tests als onderdeel van het certificeringsproces om ervoor te zorgen dat ze zijn geoptimaliseerd voor gebruik in een Microsoft Teams-vergadering.

Yealink MV640 Microsoft Teams Kamers op Windows
Yealink MV640 Microsoft Teams Kamers op Windows

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, zijn Windows-gebaseerde Microsoft Teams Rooms altijd modulaire systemen in architectuur geweest. De enige uitzondering op dit patroon is Lenovo’s onlangs aangekondigde alles-in-één samenwerkingsbalkapparaat, de Lenovo ThinkSmart One, met het Windows-besturingssysteem aan boord.

Lenovo ThinkSmart One
Lenovo ThinkSmart One

Logitech Roommate
Logitech Roommate

Met welke factoren moet ik rekening houden wanneer ik probeer te kiezen tussen de twee?

Laat ik beginnen met deze vraag te beantwoorden met een non-antwoord: er zijn veel factoren die een rol spelen, maar veel van hen kunnen niet worden overwogen als bepaalde factoren make-or-break-factoren zijn voor een organisatie. Helder als modder? Dacht het wel! Laat me kijken of ik dat kan ophelderen, met ‘Beschikbare functies’ als onze eerste factor.

Beschikbare functies

Microsoft heeft verklaard dat hun doel is om functiepariteit te hebben op zowel Microsoft Teams Rooms op Windows als Teams Rooms op Android. Voor alle duidelijkheid, ze hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op dat gebied. Veel van de wegversperringen voor bepaalde organisaties als het gaat om Android-oplossingen zijn verwijderd via nieuwe functiereleases. Er zijn echter nog steeds enkele functies beschikbaar op Windows die nog niet beschikbaar zijn op Android, en sommige die niet eens op de roadmap voor Microsoft Teams Rooms op Android staan:

1. Content Camera – Hoewel wordt verwacht dat Content Camera (de mogelijkheid om een fysiek whiteboard te digitaliseren en te delen in de vergadering) ondersteuning uiteindelijk naar Teams Rooms op Android zal komen, is deze momenteel alleen beschikbaar op Windows-systemen.
2. Gecoördineerde vergaderingen – Deze functie – de mogelijkheid om een Surface Hub en een Teams Rooms-systeem te configureren om samen te werken, als een enkele oplossing, is alleen aanwezig op Teams Rooms op Windows en wordt momenteel niet verwacht in Teams Rooms op Android.
3. Front Row Layout – Deze lay-out is op grote schaal gepusht als een van de meer rechtvaardige vergaderervaringen die beschikbaar zijn voor deelnemers aan Microsoft Teams-vergaderingen in de kamer. Momenteel is het echter alleen beschikbaar voor Teams Rooms op Windows-systemen.

Zoals u kunt zien, als een van de bovenstaande functies “must haves” zijn voor uw organisatie, wordt uw beslissing plotseling veel gemakkelijker. Voor een zij-aan-zij vergelijking van Teams Rooms-functies, neem een kijkje in de lijst die Microsoft onderhoudt: Teams Rooms voor Windows en Android-functievergelijking.

Eenvoudige installatie & implementatie

Deze factor is niet zo duidelijk van een afbakening als het ooit was, vanwege de toenemende opties waarnaar hierboven wordt verwezen, en de afloop van typische vormfactoren tussen de twee kampen. Over het algemeen worden Android-systemen echter vaak gezien als eenvoudigere implementaties met minder bekabeling, minder componenten om te plaatsen en te installeren en een algehele eenvoudigere fysieke implementatie. Daarom, als het gemak van installatie en implementatie een overweging is voor een organisatie, kan dit de neiging hebben om het Android-pad een gunst te geven.

Beheer opties

De voortdurende monitoring en het beheer van de apparaten na acquisitie en implementatie is een zeer grote zorg voor organisaties. Er is altijd de wens om het aantal “ruiten” waar mogelijk te verminderen, en sommige beheerbewerkingen zijn mogelijk in sommige tools voor één besturingssysteem, waar ze mogelijk beperkt of volledig niet beschikbaar zijn in andere tools.

Een voorbeeld hiervan bij organisaties die van oudsher de Windows-apparaten in hun omgevingen beheren met SCCM. Dit is simpelweg niet mogelijk met Teams Rooms op Android-systemen.

Een ander voorbeeld is de groeiende prevalentie van Azure Conditional Access en Intune binnen de apparaatbeheerstrategie van een organisatie. Sommige beleidsregels en voorwaarden binnen deze hulpprogramma’s worden ondersteund op Windows, maar niet op Android. Het goede nieuws is dat zowel Windows- als Android Teams Rooms-systemen worden ondersteund in deze tools en op steeds meer manieren, maar de verschillen in ondersteund beleid en voorwaarden kunnen dienen om de beslissing over welk pad te gaan verder te bemoeilijken.

Kunnen we niet gewoon beide kiezen?

Dit brengt ons bij de laatste beslissingsfactor: je kunt BEIDE Teams Rooms op Windows EN Teams Rooms op Android in dezelfde organisatie laten draaien. Ja, dit introduceert enige monitoring- en managementcomplexiteit, maar het is een perfect aanvaardbare beslissing om te nemen, als het de juiste beslissing is voor de behoeften van uw organisatie. Het is echter een andere rimpel in het besluitvormingsproces om uit te zoeken.

Aan het einde van de dag, zoals te zien is, wat lijkt op een eenvoudige “Keuze A of Keuze B” -beslissing, is een veel complexere beslissing en kan niet alleen van grote invloed zijn op de ervaring in de vergaderruimte, maar ook op de manier waarop u uw omgeving in de komende jaren beheert. DAT is precies waarom u een vertrouwde partner, zoals Diversified, met inhoudelijke expertise op dit exacte gebied, aan uw zijde wilt hebben om u te helpen op deze reis van het moderniseren van uw samenwerkingsstrategie.

Aarzel nooit om vandaag nog contact op te nemen met mezelf of een van uw andere vriendelijke diversified accountvertegenwoordigers; we helpen u graag bij het oplossen van het raadsel “Windows versus Android” terwijl u verder gaat!

Bron: onediversified

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.