Terug naar het overzicht

20 oktober 2022

Microsoft Teams Premium onthuld op Ignite 2022

Teams Premium voegt een lange lijst met bedrijfsgerichte functies toe aan het communicatieplatform.

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft een nieuwe Teams Premium-add-on aangekondigd die in december 2022 in preview beschikbaar zal zijn.
  • Teams Premium voegt verschillende functies toe aan het communicatieplatform, waaronder vergadergidsen, merkvergaderingservaringen en intelligente samenvatting van vergaderingen.
  • Nieuwe geavanceerde vergaderbeveiliging maakt Teams veiliger, terwijl geavanceerde webinars en geavanceerde virtuele afspraken professionele gebruikers helpen om met klanten in contact te komen.

Microsoft Teams Premium werd aangekondigd op Ignite 2022. De add-on voegt verschillende functies toe aan de Teams-ervaring die professionele gebruikers moeten helpen. Daarmee worden vergaderingen meer georganiseerd, kan AI diepere inzichten bieden en wordt de beveiliging van het platform verbeterd, aldus Microsoft. Teams Premium is in december in preview.

Vergadergidsen zijn ontworpen om het proces van het kiezen van de juiste vergaderervaring te vereenvoudigen. Er zijn handleidingen voor een klantgesprek, brainstormvergadering, helpdeskondersteuning en andere situaties.

Teams-custom-branded-meeting-lobby
Teams custom branded meeting lobby

Tijdens vergaderingen kunnen organisaties de ervaring brandmerken met aangepaste logo’s en achtergronden in de Teams-lobby. Aangepaste achtergronden kunnen op organisatieniveau worden ingesteld, organisatoren kunnen aangepaste scènes instellen in de modus Samen. Wanneer alle functies in combinatie worden gebruikt, moeten vergaderingen met een organisatie aanvoelen als een naadloze ervaring met duidelijke branding.

Verschillende functies zullen vergaderingen verbeteren, waaronder:

  • Een intelligente samenvatting
  • Door AI gegenereerde taken
  • Intelligent afspelen
  • Gepersonaliseerde inzichten
  • Intelligent zoeken
  • Live vertalingen voor bijschriften

Nadat een vergadering is afgelopen, kunnen mensen die het evenement hebben gemist, gepersonaliseerde hoogtepunten zien. Met intelligent afspelen kunnen gebruikers de belangrijkste onderdelen van vergaderingen zien zonder een hele sessie te hoeven luisteren. Wanneer een vergadering een belangrijk moment opmerkt, zoals wanneer de naam van een persoon wordt genoemd, wordt dit genoteerd als een persoonlijk inzicht.

Microsoft heeft ook nieuwe functies op komst voor Teams-webinars. Teams Premium ondersteunt wachtlijsten voor registraties, handmatige goedkeuringen en geautomatiseerde herinneringsmails. Hosts en presentatoren kunnen ook samenkomen in een virtuele green room.

Het beheren van virtuele afspraken is ook verbeterd met Teams Premium, dankzij ondersteuning voor sms-herinneringen voorafgaand aan afspraken, een lobbyervaring en het opvolgen van afspraken.

Op het gebied van beveiliging zal geavanceerde vergaderbescherming vertrouwelijke vergaderingen beveiligen. Organisatoren kunnen inhoud van een watermerk voorzien om lekken te voorkomen en te beperken welke gebruikers de vergadering kunnen opnemen.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.