Terug naar het overzicht

01 september 2022

Microsoft Teams ondersteunt chats met distributielijsten en andere groepen

Microsoft Teams krijgt een nieuwe update waarmee gebruikers een groepschat kunnen starten door leden van distributielijsten, Microsoft 365-groepen of beveiligingsgroepen met e-mail uit te nodigen. De functie respecteert de limiet voor een lidmaatschap van een groepschat, die momenteel is ingesteld op 250 personen.

Een distributiegroep (ook wel distributielijst genoemd) is een lijst met e-mailadressen die zijn gebundeld in één contactpersoon. Hiermee kunnen gebruikers e-mails verzenden naar een groep mensen zonder elk e-mailadres afzonderlijk te typen. Bovendien worden beveiligingsgroepen met e-mail gebruikt om gebruikers toegang te geven tot bronnen zoals SharePoint.

Vanaf donderdag 25 augustus kunnen gebruikers met Microsoft Teams tags maken om een specifieke groep mensen binnen een groepschat te pingen, maar tagbeheer kan in bepaalde scenario’s een uitdaging zijn. Met de aankomende update kunnen gebruikers een distributielijst kiezen om informatie uit te zenden en meldingen binnen Teams te verzenden. Dit moet het gemakkelijker maken om chats te organiseren op basis van een bepaald discussieonderwerp, zoals marketing, verkoop en ondersteuning.

“Organisaties vertrouwen op distributielijsten (DL’s) als hulpmiddel om groepen gebruikers te maken die de kennis en workflows van de organisatie weerspiegelen. Door dit bewustzijn naar doelgroepen te brengen voor specifieke inhoud, wordt de kernervaring van Teams verbeterd. Door onze klanten in staat te stellen gebruik te maken van DLs, kan de workflow-efficiëntie worden verhoogd en de kloof tussen legacy-kennis van de organisatiestructuur en een nieuwe Teams-structuur worden overbrugd”, legt het bedrijf uit in het Microsoft 365-beheercentrum.

Microsoft Teams laat gebruikers in september chatten met distributielijsten

Over het algemeen moet de nieuwe functie helpen bij het verbeteren van tijdbeheer en communicatie tussen teamleden. De lijst met Microsoft 365-roadmaps geeft aan dat deze update in september algemeen beschikbaar wordt voor desktopgebruikers. Houd er echter rekening mee dat die datum kan worden gewijzigd.

In ander Teams-nieuws is Microsoft van plan om het bestaande Premium-abonnement te vervangen door een nieuw Teams Rooms Pro-abonnement. Het bedrijf trekt ook het Standard-abonnement in ten gunste van een Basic-laag. Het basisplan wordt gratis gebundeld bij de aankoop van een gecertificeerd Microsoft Teams Rooms-apparaat.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.