Terug naar het overzicht

20 februari 2023

Microsoft Teams (Gratis) gaat met pensioen

Microsoft heeft besloten om zijn MS Teams Free (klassieke) app met pensioen te laten gaan.

MS Teams, uitgebracht in 2017, is een communicatieplatform waar gebruikers chatten en elkaar bellen via internet. Hoewel het primaire concept niets nieuws is, komt de innovatie met toeters en bellen inbegrepen. Het is erop gericht om een samenwerkingsplatform te zijn.

Het product is beschikbaar in zowel betaalde als gratis versies. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het de gratis versie met pensioen zou laten gaan.

Wanneer gaat de ms teams gratis (klassieke) versie met pensioen?

Microsoft zal de MS Teams Free (klassieke) versie op 12 april 2023 met pensioen laten gaan. De app is niet langer beschikbaar en gegevens worden gewist. Dat betekent dat organisaties die het programma gebruiken nu een transitieplan nodig hebben.

Wat moet je doen?

Organisaties die MS Teams Free (klassiek) gebruiken, hebben verschillende opties om over te stappen. De eerste en begrijpelijk meest gepromootte optie van Microsoft is het upgraden van uw Teams-abonnement.

Er zijn twee betaalde versies beschikbaar:

  • Teams Essentials
  • Microsoft 365 Business Basic

Essentials is een eenvoudige optie. Hiermee kunt u al uw bestanden, chats, teams en vergaderingen in één cloudopslag bewaren. Bovendien krijgt u 300 deelnemers per vergadering, 10 GB opslag per gebruiker en onbeperkte groepsvergaderingen tot 30 uur lang. Wie komt er 30 uur achter elkaar bij elkaar? Wij willen niet degenen zijn die het weten. Deze upgrade kost $ 4 per gebruiker per maand.

De buitengebruikstelling van MS Teams Free kan een kans zijn voor uw organisatie om over te schakelen naar MS 365 Business Basic. Het is een complete productiviteitssuite gebouwd voor kleine tot middelgrote bedrijven. Voor $ 6 per gebruiker per maand krijgt u toegang tot alles wat hierboven is genoemd, plus het volgende:

  • Opnames met transcriptie
  • MS 365-productiviteitsapps zoals Word en Excel
  • Klantafspraken beheren
  • 1 TB cloudopslag per gebruiker

Als uw organisatie nog niet klaar is om te investeren in betaalde productiviteitsplatforms, hebt u nog steeds de mogelijkheid om de nieuwe Microsoft Teams Free-app te downloaden en te gebruiken. Ja, ze behouden een gratis versie met:

  • Onbeperkt groepsvergaderingen tot een uur
  • Tot honderd deelnemers
  • 5 GB cloudopslag per gebruiker

Het voorbehoud is dat het een nieuw account zal gebruiken. Dat betekent dat alle gegevens die u in uw klassieke Teams hebt opgeslagen, niet worden overgedragen naar de nieuwe.

Wat je ook kiest, het is verstandig om na het lezen van dit deel te beginnen met het downloaden en back-uppen van alle gegevens op je klassieke Teams. Als u geïnteresseerd bent in alternatieven voor MS Teams, lees dan verder.

Microsoft Teams alternatieven

We zouden nalatig zijn om MS Teams-alternatieven te bespreken zonder Zoom te noemen. Het is een communicatieplatform voor chats en gesprekken. Belangrijke functies zijn onder meer het opnemen van vergaderingen, instant messaging tijdens videogesprekken en cloudtelefoonoplossingen. Het kan ook worden gekoppeld aan uw Google Agenda.

Als u geïnteresseerd bent in Google-producten, integreert hun Meet-platform met andere systemen zoals Gmail, Agenda en meer. Het is een webgebaseerd platform, wat betekent dat u het in elke moderne browser kunt gebruiken.

Vergeet nu niet om een back-up te maken van uw Teams-gegevens.

Bron: panurgy

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.