Terug naar het overzicht

21 juli 2021

Microsoft Teams-apps voor vergaderingen werken nu met iOS en Android

Mensen met Microsoft Teams op iOS en Android kunnen een nieuwe manier hebben om deel te nemen aan vergaderingen.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams ondersteunt nu apps die zijn gebouwd voor vergaderingen op iOS en Android.
  • U kunt Teams-apps voor vergaderingen gebruiken om apps rechtstreeks in vergaderingen te integreren.
  • Teams-apps voor vergaderingen werden aanvankelijk aangekondigd in november 2020.

Microsoft Teams op iOS en Android werkt nu met Teams-apps die zijn gemaakt voor vergaderingen. Met deze nieuwe functie kunnen mensen apps direct in een vergadering integreren en tegelijkertijd voor en na een vergadering met de app werken. Dezelfde functionaliteit werd in november aangekondigd voor desktopapparaten en is nu onderweg naar mobiele versies van Teams. Microsoft heeft de nieuwe functionaliteit aangekondigd in een Tech Community-bericht.

Teams ondersteunt verschillende apps, waaronder agenda’s, ideeënborden, peilingen en meer. Organisatoren van vergaderingen kunnen elke app aan een vergadering toevoegen. Deelnemers kunnen dan voor of na een vergadering communiceren met een app via een tabblad in Teams.

Tijdens een vergadering kunnen mensen via een panel met de apps communiceren, zoals mensen die antwoorden op een peiling indienen.

Hoewel iOS- en Android-gebruikers Teams-apps kunnen gebruiken voor vergaderingen, moeten ze worden ingesteld door iemand die Teams op een desktop gebruikt. Microsoft merkt op dat sommige apps nog niet zijn geconfigureerd voor mobiele apparaten, dus ze zijn op dit moment niet beschikbaar.

Het gebruik van apps binnen Teams-vergaderingen lijkt een populaire optie. Microsoft heeft onlangs de mogelijkheid uitgerold om Teams-apps te gebruiken in vergaderingen met externe gebruikers.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.