Terug naar het overzicht

08 oktober 2022

Microsoft stopt met Yammer Enterprise ten gunste van Office 365 Groups

Microsoft heeft nieuwe informatie vrijgegeven over hoe het van plan is Office 365 Groups te integreren in zijn op ondernemingen gerichte sociale netwerk Yammer.

Microsoft heeft meer details gegeven over hoe het Office 365 zal integreren in zijn op ondernemingen gerichte sociale netwerk Yammer. Op 1 januari 2017 werd de Yammer Enterprise-servicelaag stopgezet, maar het sociale netwerk bleef beschikbaar en werd op verschillende manieren geïntegreerd met Office 365-services.

Binnen Yammer zelf wordt het voor gebruikers mogelijk om Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te maken via Office Online. Gebruikers kunnen hun werk ook verplaatsen van Yammer naar een gedeeld OneNote-notitieblok of naar het hulpprogramma Microsoft Planner Project Management.

Teamleden hebben de mogelijkheid om bestanden uit OneDrive en SharePoint te selecteren en deze via Yammer met hun collega’s te delen. Teams die het sociale netwerk gebruiken, kunnen ook wiki’s en blogs bouwen, omdat de service binnenkort toegang heeft tot SharePoint-sites.

Het bedrijf is van plan om de integratie met Office 365 gefaseerd uit te rollen, waarbij de eerste fase later dit jaar begint. Yammer-klanten die zich aanmelden bij hun account met hun Office 365-identiteit, zijn de eersten die de integratie van de twee services zien. Microsoft begint met de implementatie door zich te richten op organisaties met één Yammer-netwerk dat is verbonden met één Office 365-tenant. Het bedrijf zal uiteindelijk stoppen met de verkoop van Yammer als een zelfstandige service en het moedigt klanten aan om over te stappen op zijn Office 365-licentieplannen.

Gegevens die in Yammer worden ingevoerd, worden ook beïnvloed door de integratie met Office 365. Yammer-notities worden Word-documenten en zijn alleen toegankelijk via de sectie Bestanden van het sociale netwerk. Hierna is Microsoft van plan om Yammer Notes uiteindelijk te vervangen door onenote-notitieblokken voor groepen. Volgens het Yammer-team wil het bedrijf ‘alle bestanden die in Yammer zijn opgeslagen migreren naar SharePoint’.

Yammer-gebruikers hebben nu toegang tot hun gedeelde gesprekken via de service of in Outlook, maar deze functionaliteit werkt niet op beide platforms, dus gebruikers moeten er een kiezen.

Bron: itpro

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.