Terug naar het overzicht

01 januari 2023

Microsoft Teams heeft een nieuwe Delete-chatfunctie en meer dan 800 Emoji-reacties toegevoegd

Microsoft heeft onlangs de laatste ronde updates van zijn Teams-samenwerkingsservice in december 2022 gedetailleerd beschreven. Het is een rustige maand geweest voor Microsoft vanwege de feestdagen, maar het bedrijf kondigde een aantal interessante verbeteringen aan, zoals een delete-chatfunctie, meer dan 800 emoji-reacties, nieuwe Adobe Acrobat-integratie, updates voor Teams-apparaten en meer. Dus, laten we erin duiken!

Nieuwe chatfuncties in Microsoft Teams

Ten eerste heeft Microsoft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers eindelijk chatgesprekken in Microsoft Teams kunnen verwijderen. De functie chat verwijderen is beschikbaar voor 1:1-, groeps- en vergaderchats in de desktop-, web- en mobiele clients van Teams. Een andere nieuwe mogelijkheid voor chats is de mogelijkheid om te reageren op berichten met meer dan 800 emoji’s.

Chat verwijderen

Microsoft heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om nieuwe chatdeelnemers toe te voegen met @mentions. Er is een nieuwe AI-aangedreven functie die gebruikers helpt nieuwe chats te initiëren door deelnemers aan te bevelen op basis van eerdere samenwerkingen. Microsoft breidt ook de ondersteuning uit voor het RSC-machtigingsmodel (Resource Specific Consent) voor chat- en kanaalberichten. Andere updates zijn een nieuwe gebarentaalweergave en altijd ingeschakelde bijschriften in vergaderingen.

Nieuwe functies voor Teams-apparaten

Er zijn verschillende verbeteringen voor Microsoft Teams Rooms-apparaten. Microsoft heeft inderdaad nieuwe functies geïntroduceerd om de aanraak- en samenwerkingservaring in Teams Rooms op Android te verbeteren. De lijst bevat Microsoft Whiteboard-updates, een opnieuw ontworpen deelmenu, sensorintegratie voor hardwarebezetting en meer. Chatballonnen worden nu ondersteund tijdens vergaderingen in Microsoft Teams Rooms op Android.

Over apparaten gesproken, Microsoft onthulde vorige maand een paar nieuwe Teams-gecertificeerde apparaten. Deze omvatten Neat Bar ProJabra Evolve 2 55 Headset, Jabra Evolve Buds en de EXPAND Vision 1 USB-webcam.

microsoft-teams-devices-updates-december

Nieuwe Adobe Acrobat-integratie in Microsoft Teams en andere updates

Microsoft heeft ook enkele updates aangekondigd om het platform te verbeteren. Gebruikers kunnen een voltooid goedkeuringsverzoek opslaan als pdf-document in Microsoft Teams. Het moet het voor gebruikers gemakkelijker maken om het bewijs van goedkeuring af te drukken en te delen met hun collega’s.

Daarnaast heeft Microsoft een nieuwe Adobe Acrobat-integratie uitgebracht waarmee gebruikers de app kunnen instellen als de standaard PDF-ervaring in Teams. Deze release moet helpen bij het controleren van PDF-bestanden, het toevoegen van opmerkingen en annotaties en het openen van PDF’s die zijn opgeslagen in Microsoft OneDrive en Microsoft SharePoint.

microsoft-teams-adobe-acrobat.png

Ten slotte zijn er een paar verbeteringen voor eerstelijnswerkers. Met de nieuwste updates kunnen eerstelijnswerkers de Edge- en Yammer-apps gebruiken op gedeelde Android-apparaten naast Teams. Bovendien kunnen overheidsklanten nu de transcripties van de Teams-vergadering bekijken op iOS- en Android-apparaten. Deze functie is beschikbaar voor GCC-, GCC-High- en DoD-klanten.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.