Terug naar het overzicht

14 maart 2023

Met Microsoft 365 Copilot heeft u uw eigen Office AI-assistent

Microsoft 365 Copilot maakte toegang mogelijk voor een selecte groep klanten om te laten zien wat de nieuwe AI-kantoorassistent kan doen. Binnenkort zou je het ook kunnen gebruiken!

De Copilot schrijft content op basis van een paar prompts om je werk te vergemakkelijken. Vraag bijvoorbeeld om suggesties voor uw volgende vergadering op Word en Copilot zou een paar ideeën opsommen.

De nieuwe MS-tool wordt onderdeel van elke Microsoft 365-app die je dagelijks gebruikt: Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Teams en andere.

Wat zijn de functies van Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot voegt de kracht van generatieve AI toe aan je online werkplek. Het zou MS Word bijvoorbeeld in staat stellen om uw tekst te schrijven, te bewerken en samen te vatten.

Ondertussen kunt u met Copilot in PowerPoint ideeën omzetten in een ontworpen presentatie. Vraag bijvoorbeeld om een diavoorstelling met betrekking tot AI-assistenten en deze zal overeenkomstige dia’s maken.

Het voegt tekstbeschrijvingen toe en maakt op maat gemaakte ontwerpen op basis van uw onderwerp. Excel met Copilot kan ook gegevens analyseren, trends identificeren en binnen enkele minuten gegevensvisualisaties maken.

Microsoft 365 Copilot beheert uw Postvak IN van Outlook, zodat u meer tijd besteedt aan communicatie met klanten en collega’s.

De AI-tool verbetert vergaderingen door “real-time samenvattingen en actiepunten” te bieden in de context van gesprekken.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw bedrijf een belangrijke vergadering had, maar dat u het te druk had om aanwezig te zijn. Copilot laat je naar de belangrijke delen springen en de kern van elke discussie lezen.

Hierdoor kunt u snel aan de slag en weer aan het werk. Microsoft 365 Copilot verzamelt ook gegevens uit verschillende documenten, notities, contacten, e-mails en afspraken.

Bijgevolg kunt u chats samenvatten, belangrijke datums vinden, e-mails opstellen of onmiddellijk plannen schrijven op basis van talloze projectbestanden.

U kunt Microsoft Copilot bijvoorbeeld vragen om een e-mailoverzicht van uw vorige vergadering te maken.

Het zou gerelateerde gegevens van andere MS-apps gebruiken om uw bericht op te stellen. Vervolgens kunnen gegevens uit uw postvak IN en Teams nodig zijn om uw e-mail naar de juiste mensen te verzenden.

Ten slotte maakt de Copilot twee nieuwe zakelijke apps van Microsoft mogelijk: Power Apps en Power Virtual Agents.

Met de eerste kan uw IT-team eenvoudig code schrijven voor zakelijke apps die worden aangedreven door Microsoft AI. Ondertussen zijn Virtual Agents online chatbots die zijn verbeterd met kunstmatige intelligentie.

Conclusie

Microsoft 365 Copilot verbetert onze favoriete MS Office-apps met generatieve AI. Ze verbeteren de productiviteit van gebruikers door binnen enkele minuten ideeën en verschillende projecten te creëren.

Bron: inquirer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.