Terug naar het overzicht

28 oktober 2022

Microsoft lanceert ‘Pen Focused Mode’ voor OneNote

Fans van Microsoft’s OneNote zullen deze nieuwe modus op volledig scherm willen zien die is gemaakt voor inkt.

Wat u moet weten

  • Microsoft beschrijft zijn nieuwe ‘Pen Focused Mode’ in OneNote op Windows.
  • De nieuwe functie is een optie op volledig scherm bij het inkten, dus er zijn geen afleidingen.
  • De nieuwe mogelijkheid wordt uitgerold naar sommige Office Insiders in het bètakanaal.

Als u een OneNote-gebruiker bent, weet u zeker dat Microsoft onlangs een belangrijke functie heeft gelanceerd om de toegankelijkheid over de hele linie te verbeteren.

We hebben het natuurlijk over de update waarmee je snel aantekeningen kunt maken door op een knop op een Surface-pen te drukken.

Het bedrijf zei dat klanten de Quick Note-functies kunnen gebruiken om herinneringen te maken, concepten te schetsen, screenshots te annoteren of notities te noteren.

Nu, na de succesvolle lancering, is de softwaregigant begonnen met het aanbieden van een andere opmerkelijke functionaliteit, maar deze keer heeft het meer te maken met afleidingsvrije notities maken.

Penfocusweergave moet u helpen bij uw productiviteit

We weten dat u niet graag in spanning wordt gehouden, dus weet gewoon dat de nieuwe functionaliteit die onlangs is gelanceerd voor OneNote op Windows Pen-gerichte weergave is.

Zoals uitgelegd door de techgigant uit Redmond, kun je er zonder afleiding mee creëren, waardoor je een productievere werkruimte hebt.

Als u niet zeker weet wat het betekent, is het eigenlijk gewoon een paginagrote weergave van OneNote, waar u alleen hulpmiddelen ziet die u nodig hebt om notities te maken en uw ideeën te schetsen, inclusief aangepaste penopties.

Het spreekt voor zich dat u de penwerkbalk in pengerichte weergave in de rechterbovenhoek kunt weergeven of verbergen.

Deze nieuwe mogelijkheid om zonder afleiding aantekeningen te maken in OneNote is niet beperkt tot Surface-pc’s, zoals sommige mensen dachten.

Microsoft OneNote

Bovendien werkt het ook op andere Windows-pc’s met of zonder aanraakondersteuning. Dat gezegd hebbende, dingen zijn beter als je een Surface-pen hebt.

Houd er rekening mee dat OneNote automatisch overschakelt naar pengerichte weergave wanneer je Surface-pen is losgekoppeld.

Als u er niets mee te maken wilt hebben, kunt u het uitschakelen door naar de geavanceerde opties te navigeren en het selectievakje Overschakelen naar gerichte inkt wanneer de pen is losgekoppeld uit te schakelen.

Ook werkt de pengerichte weergave mogelijk niet zoals je zou willen wanneer je je Surface-pen gebruikt in de selectiemodus.

Waarom, vraag je je af? Omdat er een bekend probleem is dat zich manifesteert tijdens het gebruik van je Surface-pen in de selectiemodus, kan de cursor terugschakelen naar het gereedschap Pen als je op inkt probeert te tikken.

Maak je geen zorgen, Microsoft is zich ervan bewust en zal het zeker snel oplossen. Microsoft zei ook dat het deze functie zou uitrollen naar Insiders met versie 2210 (build 15724.10000) of hoger, dus houd daar rekening mee.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.