Microsoft kondigt verschillende nieuwe chat- en webinarfuncties aan voor Microsoft Teams

Op Ignite 2021 kondigde Microsoft verschillende nieuwe mogelijkheden en verbeteringen aan die naar Microsoft Teams komen. Microsoft heeft nieuwe chatfuncties, webinarverbeteringen, platformverbeteringen, verbeteringen aan Teams Rooms en apparaten aangekondigd. De volledige lijst met nieuwe aankondigingen vind je hieronder.

Nieuwe chatfuncties:

 • Chat with self stelt gebruikers in staat om zichzelf een bericht te sturen, zoals snelle ideeën of herinneringen.
 • Met de chatdichtheidsfunctie kunnen gebruikers het aantal chatberichten dat ze op het scherm zien aanpassen met verschillende modi. Met de compacte modus kunnen gebruikers de noodzaak om op en neer te scrollen minimaliseren door 50% meer berichten op het scherm te plaatsen. De comfortabele modus houdt het chatscherm zoals het vandaag in Teams is.
 • De verscheidenheid aan reacties die gebruikers aan een chatbericht kunnen toevoegen, is uitgebreid, waardoor gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 800 3D-emoji’s, een stijging van zes die momenteel beschikbaar zijn, om meer manieren te vinden om zichzelf uit te drukken.
 • Met vertraging van de bezorging van berichten kunnen gebruikers een specifieke tijd selecteren om een bericht te verzenden. Net als bij het uitstellen van de bezorging in Outlook, kunnen gebruikers een chatbericht verzenden op een tijdstip dat hen uitkomt en komt het bericht op de geplande tijd op de bestemming aan.
 • De nieuwe gebruikersinterface voor zoekresultaten in Teams-chat helpt gebruikers op de hoogte te blijven van informatie die ze gebruiken. Gebruikers kunnen resultaten filteren en schakelen tussen tabbladen om de benodigde informatie te vinden.

Samenwerking buiten organisatie:

 • Gedeelde kanalen kunnen worden gedeeld met individuen en teams in meerdere organisaties. Om eenvoudige toegang mogelijk te maken, worden gedeelde kanalen weergegeven in de Teams-tenant van elk lid, naast andere teams en kanalen. Gebruikers kunnen een vergadering over een gedeeld kanaal plannen, Microsoft-apps gebruiken en elk kanaal delen met maximaal 50 teams en zoveel organisaties als nodig is. Met toegangsinstellingen voor meerdere tenants in Azure AD kunnen beheerders ook gedetailleerde en gedifferentieerde vertrouwensrelaties configureren voor externe samenwerking met verschillende organisaties. Deze functie zal begin 2022 beschikbaar zijn als preview.
 • Gebruikers van chats met persoonlijke Teams-accounts breidt samenwerkingsondersteuning uit door Teams-gebruikers in staat te stellen te chatten met teamleden buiten hun werknetwerk met een persoonlijk Teams-account. Klanten kunnen elke Teams-gebruiker uitnodigen om te chatten met een e-mailadres of telefoonnummer en binnen het beveiligings- en nalevingsbeleid van grenzen van hun organisatie blijven. Deze functie zal eind 2021 beschikbaar zijn.

Webinar verbeteringen:

 • Virtuele green room stelt organisatoren en presentatoren in staat om te socializen, de chat en Q & A te volgen, bezoekersinstellingen te beheren en inhoud te delen voordat het evenement begint. Deze functie zal begin 2022 beschikbaar zijn als preview.
 • Verbeterde besturingselementen voor het beheren van wat deelnemers zien om afleiding te minimaliseren en het publiek betrokken te houden tijdens een evenement. Dit zorgt ervoor dat deelnemers alleen gedeelde inhoud en presentatoren te zien krijgen die op het scherm worden gebracht. Deze functie zal begin 2022 beschikbaar zijn als preview.
 • Medeorganisator is de mogelijkheid om meerdere organisatoren toe te wijzen voor webinars en vergaderingen. Er kunnen maximaal 10 verschillende medeorganisatoren worden toegewezen en de medeorganisator heeft dezelfde mogelijkheden en machtigingen als de organisator, waardoor ze meerdere taken kunnen uitvoeren, zoals het beheren van webinar- en vergaderopties, het maken van polls en het beheren van audio-instellingen. Deze functie zal tegen het einde van het jaar algemeen beschikbaar zijn.
 • De nieuwe Q&A in Teams-functie maakt een meer gestructureerde vraag- en antwoordervaring mogelijk. Organisatoren en presentatoren kunnen de beste antwoorden markeren, reacties filteren, vragen modereren en afwijzen en berichten vastzetten, zoals een welkomstbericht. Q&A in Teams is deze maand beschikbaar als preview.
 • Geïsoleerde audiofeed stelt producenten in staat om een audiomix te maken met behulp van geïsoleerde feeds van elk individu. Omdat omroepen NDI of hardware-out gebruiken, kunnen ze de ISO-audiofeed samen met de ISO-videofeed van elke Teams-vergadering krijgen. Deze mogelijkheid is ingeschakeld in de vergaderinstellingen en zal deze maand beschikbaar zijn als preview-versie.
 • Cvent,het toonaangevende platform voor evenementen- en hospitalitymanagement, is nu geïntegreerd met Teams, waardoor klanten Cvent kunnen gebruiken om de levenscyclus van evenementen te beheren, inclusief registratie en agendabeheer, en de virtuele vergader- en evenementervaring via Teams te leveren. Deze functie is nu algemeen beschikbaar.

Platform verbeteringen:

 • Verbeterde functies voor Power Virtual Agents.
 • Nieuwe samenwerkingsapps van partners, waaronder Atlassian’s Jira Cloud en SAP Sales & Service Core, stellen klanten in staat om met deze apps te communiceren via chat, kanalen en vergaderingen.
 • Teams chatten connectiviteit met Dynamics 365 sales.
 • Makers kunnen binnenkort chatfunctionaliteit van teams insluiten in apps die zijn gebouwd met Microsoft Power Apps.
 • Azure Communication Services Teams Interoperability is binnenkort algemeen beschikbaar.
 • Bovendien maakt de opnieuw ontworpen Teams App Store, die later deze maand wordt gelanceerd, het vinden van de juiste app eenvoudig en gestroomlijnd met een bijgewerkte lay-out en ervaring voor het vinden van apps in Teams.

Verbeteringen aan Microsoft Teams Rooms en apparaten:

 • Directe gastafvoeging, waarmee Teams-gebruikers vanuit een Teams-ruimte kunnen deelnemen aan vergaderingen die op andere vergaderplatforms worden gehost, wordt uitgebreid met BlueJeans en GoToMeeting. Deze uitbreiding bouwt voort op de bestaande mogelijkheden voor Zoom- en Cisco-meetings en zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 beschikbaar zijn.
 • Klanten kunnen Surface Hubs nu beheren vanuit het Teams-beheercentrum naast andere Teams-apparaten. In de komende maanden kunnen klanten de beheerde services van Microsoft gebruiken om hun Surface Hubs te beheren. Deze is naar verwachting eind 2021 beschikbaar.
 • De Yealink deskVision AIO24 voegt zich bij het Teams-displayportfolio met een nieuw 24-inch display dat kan worden gebruikt als een op zichzelf staand apparaat voor Teams-samenwerking of kan worden aangesloten op een pc als een tweede scherm. Dit grotere Teams-display bevat audio, video, een touchscreen en een native Teams-display-ervaring en kan zelfs worden gebruikt om pc’s en mobiele apparaten op te laden. De Yealink deskVision AIO24 zal naar verwachting begin 2022 beschikbaar zijn.
 • De onlangs aangekondigde hotdesking-ervaring op Teams-schermen stelt gebruikers in staat om snel flexibele werkruimten in een gedeelde kantoorruimte te vinden en te reserveren. Met Teams-displays kunnen gebruikers bellen, ad-hocvergaderingen instellen of inloggen om toegang te krijgen tot een gepersonaliseerde Teams-ervaring. Hotdesking zal begin 2022 beschikbaar zijn op de Yealink deskVision AIO24 en op de Neat Frame.
 • De Logitech Tap Scheduler voegt zich bij het Portfolio van Teams-panelen, waarmee gebruikers eenvoudig de beschikbaarheid van vergaderruimten, locatiegegevens en vergaderdetails in één oogopslag kunnen bekijken. Daarnaast zijn nieuwe Teams-paneelfuncties onder meer de mogelijkheid om in te checken in een kamer met behulp van het paneel en sensorintegratie die bezettingsinzichten en kamervrijgave automatiseert, waardoor kamers beschikbaar zijn als niemand na een bepaalde tijd heeft ingecheckt. Deze updates worden naar verwachting eind 2021 uitgerold.

Deze functies worden tussen nu en begin 2022 uitgerold.

Bron: mspoweruser

Microsoft Teams Webinar
Geplaatst op
nov 3, 2021
Categorieën