Terug naar het overzicht

09 februari 2023

Microsoft kondigt multimedia-omleiding voor Windows 365 aan

Multimedia-inhoud werkt nu soepeler in ondersteunde browsers

  • Met de nieuwe multimediaomleiding (MMR) van Microsoft kunnen gebruikers vloeiendere videoweergave ervaren.
  • Het is beschikbaar op zowel Edge- als Google Chrome-browsers.
  • Meer dan 30 populaire entertainment-, sport- en nieuwswebsites worden ondersteund.

Vanaf donderdag 9 februari is de MMR-technologie (Multimedia Redirection) van Microsoft beschikbaar voor alle Windows 365-gebruikers en wordt deze ondersteund op zowel Google Chrome- als Edge-browsers voor Windows.

Met de nieuwe functionaliteit kunt u vloeiender video’s afspelen terwijl u ze in de browser bekijkt. Het is alleen beschikbaar voor de Windows Desktop-client (versie 1.2.3916 of hoger) op Windows 11-, Windows 10- en Windows 10 IoT Enterprise-apparaten.

Voorheen werd multimedia-inhoud weergegeven in azure virtual desktop en vervolgens in de externe client. Met deze nieuwe functionaliteit wordt het proces gehalveerd omdat het element in plaats daarvan met meer efficiëntie naar de lokale machine wordt omgeleid.

Welke website werkt met multimedia redirection (MMR)?

MMR werkt met meer dan 30 websites die het afspelen van video ondersteunen, waaronder belangrijke sites voor entertainment, sport, gezondheid en nieuws.

Hieronder de volledige lijst:

AnyClipNBC Sports
AWS TrainingThe New York Times
BBCPluralsight
Big ThinkPolitico
Bleacher ReportReddit
BrightcoveReuters
CNBCSkillshare
CourseraThe Guardian
Daily MailTwitch
FacebookTwitter
FidelityUdemy
FlashtalkingUMU
Fox SportsU.S. News
Fox WeatherVidazoo
IMDBVimeo
Infosec InstituteThe Wall Street Journal
LinkedIn LearningYahoo
Microsoft LearnYammer
Microsoft StreamYouTube

Hoe aan de slag te gaan met multimedia-omleiding op Windows 365?

Microsoft raadt u aan uw Extern bureaublad-client bij te werken naar versie 1.2.3916 of hoger, vervolgens het hostonderdeel hier en de browserextensie voor zowel Edge als Google Chrome nadat u zich hebt aangemeld bij Azure.

Om erachter te komen of een MMR in uw browser werkt, kunt u de extensiestatus in de rechterbovenhoek van uw browser controleren, die een reeks pictogrammen bevat die u moet vertegenwoordigen.

PictogramBetekenis
Het pictogram van de MMR-extensie wordt grijs weergegeven, wat aangeeft dat de website niet kan worden omgeleid of dat de extensie niet wordt geladen.De multimedia-inhoud kan niet worden omgeleid of de extensie werkt niet goed.
Het MMR-extensiepictogram met een rood vierkant met een x die aangeeft dat de client geen verbinding kan maken met multimediaomleiding.De client kan geen verbinding maken met multimediaomleiding. Mogelijk moet u de extensie verwijderen en opnieuw installeren en het vervolgens opnieuw proberen.
Het MMR-extensiepictogram waarop geen status is toegepast.De inhoud op de website kan worden omgeleid en is klaar voor gebruik.
Het MMR-extensiepictogram met een groen vierkant met een afspeelknoppictogram erin, wat aangeeft dat multimediaomleiding werkt.De extensie leidt momenteel het afspelen van video om.
Het MMR-extensiepictogram met een groen vierkant met telefoonpictogram erin, dat aangeeft dat multimediaomleiding werkt.De extensie leidt momenteel een WebRTC-aanroep om.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.