Terug naar het overzicht

21 februari 2023

Microsoft introduceert nieuwe functie voor het terugroepen van e-mailberichten

Microsoft lanceert een nieuwe cloudgebaseerde functie voor het terugroepen van berichten voor Exchange Online, die twee keer zo effectief is als de klassieke terugroeptool.

Microsoft introduceert een nieuwe cloudgebaseerde functie voor het terugroepen van berichten voor Exchange Online, waarmee de klassieke terugroepfunctie in Outlook voor Windows, die slechts de helft van de tijd succesvol was, wordt verbeterd.

De functie, die nu tot half maart wordt uitgerold naar alle Exchange Online-tenants wereldwijd, is in wezen een verbetering van de klassieke terugroepfunctie in Outlook voor Windows die afzenders de mogelijkheid biedt om berichten op te roepen.

Die klassieke functie voor het oproepen van berichten was echter beperkt, waardoor de gebruiker “ten minste gedeeltelijk een e-mail kon oproepen” met een gemiddeld slagingspercentage van slechts ongeveer 50%, volgens een Exchange Team-blog.

“Dus voor de meeste verzoeken om het terugroepen van berichten is het een best-effort of beter-dan-niets-actie geweest, in plaats van een volledige zucht van opluchting”, schrijft het Exchange Team.

Op basis van het gebruik ervan door Microsoft-medewerkers in de afgelopen maanden, is de nieuwe functie voor het ophalen van berichten meer dan twee keer zo effectief, volgens Microsoft.

email bericht intrekken.png
email bericht intrekken.png

Naast verbeterde prestaties heeft Microsoft ook de bruikbaarheid verbeterd door een geaggregeerd terugroepstatusrapport te maken voor elk teruggeroepen bericht ter vervanging van de mogelijk honderden of duizenden individuele e-mailmeldingen over de terugroepstatus, aldus de blog.

Naast het feit dat ze effectiever zijn in het succesvol oproepen van berichten, hoeven ontvangers Outlook voor Venster niet langer open te hebben om terugroepacties uit hun postvakken te verwerken. In plaats daarvan gebeurt de terugroepactie met het cloudpostvak, niet op de client. Hierdoor kunnen ontvangers elke e-mailclient gebruiken die synchroniseert met Exchange Online-postvak en hoeft de client niet open te staan om de terugroepactie te verwerken, zegt het bedrijf.

De nieuwe terugroepfunctie kan ook “gelezen” berichten en berichten oproepen uit elke map of submap in het postvak, niet alleen uit de inbox. Beheerders kunnen echter de mogelijkheid uitschakelen om gelezen berichten op te roepen. Uiteindelijk zullen beheerders de functie voor het oproepen van berichten volledig kunnen uitschakelen, aldus de blog.

Afzenders moeten nog steeds Outlook voor Windows gebruiken om een berichtherinnering te activeren, voegt het bedrijf eraan toe.

Net als de oude terugroepfunctie is er geen tijdslimiet, maar Microsoft kan de mogelijkheid toevoegen voor beheerders om een tijdslimiet voor hun organisaties aan te passen.

“De nieuwe Message Recall zal u er niet van weerhouden om per ongeluk ‘Oeps’-e-mailberichten te verzenden, maar met zijn hoge slagingspercentage en het gemak van volgen met het nieuwe terugroepstatusrapport, zou het u veel meer gemoedsrust moeten bieden voor wanneer u dat doet,” schrijft The Exchange Team.

Bron: mytechdecisions

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.